De 4 beste apps om video’s te bewerken op je iPhone en iPad

30 april 2019, 10:52
3 min leestijd
De 4 beste apps om video’s te bewerken op je iPhone en iPad

Of je nou een filmmaker in spe bent of een leuke vakantievideo voor familie en vrienden in elkaar wil zetten: een beetje nabewerking doet wonderen. Dit zijn de 4 beste videobewerking-apps voor iPhone en iPad.

Lees verder na de advertentie.

De 4 beste videobewerking-apps voor iOS

De iPhone-camera wordt beter met iedere generatie. Daar waar je vroeger de pixels bijna kon tellen, zijn de iPhone XS en iPhone XS Max in staat om video’s in 4K-resolutie te schieten. Door de filmpjes na te bewerken, schroef je de toch al indrukwekkende kwaliteit makkelijk omhoog. Dit zijn de 4 beste videobewerking-apps uit de App Store.

1. iMovie: De basis

Wanneer je net begint met het bewerken van video’s is Apples gratis programma iMovie een prima keus. Het programma zit helder in elkaar en vermijdt menu’s met veel opties. Na het inladen van de videobeelden zet je de clips onderin op de tijdlijn achter elkaar. Hierbij kun je de fragmenten bewerken, inkorten of titels en effecten toevoegen. Ook het inspreken van voice-overs is een fluitje van een cent.

Dankzij de splitscreen-modus zet je twee clips naast elkaar in beeld, wat een leuk effect geeft. Als je geen inspiratie hebt kun je kiezen uit één van de acht standaardthema’s, waardoor jouw video een persoonlijke touch krijgt. Filmpjes bewerken op je iPhone kan prima, maar een groter scherm werkt vaak net wat fijner. Met AirDrop kun je het project dan ook direct naar je Mac sturen.

iMovie

Apple

Gratis via App Store

2. Adobe Premiere Rush: Makkelijk en veel opties

Is iMovie iets te simpel voor je? Dan is Premiere Rush een aanrader. De app van Adobe is simpel genoeg voor beginners die alleen een kleurencorrectie willen uitvoeren maar uitdagend genoeg voor de serieuze videobewerker. Dankzij de overzichtelijke balk aan de onderkant heb je meer functies dan bij iMovie, zonder dat het programma onoverzichtelijk wordt.

In Premiere Rush kun je aan de slag met vier videosporen en drie audiotracks, zodat je het filmpje zo uitgebreid kunt maken als je wilt. Wanneer zoveel details voor jou niet nodig is stelt het programma automatisch populaire filters en effecten voor. Premiere Rush is gratis te downloaden, maar om te switchen van iPhone naar Mac moet je een abonnement afsluiten. Dit kost 10,49 euro per maand.

Adobe Premiere Rush: Video

Adobe Inc.

Gratis via App Store

3. Clips: Voor social media

Clips is de beste optie voor het maken van filmpjes voor social media, zoals Facebook, Instagram en Twitter. In tegenstelling tot de meeste videobewerking-apps is het beeld in de app daarom ook verticaal, en niet horizontaal. Je kunt direct beginnen met opnemen, of eerder geschoten fragmenten importeren. Daarna combineer je video, animaties en muziek tot een samenhangend geheel.

videobewerking-apps-clips

Clips is gemaakt voor filmpjes op social media en dat merk je. De app zit vol met emoji, bewegende stickers en populaire filmfiguren uit onder meer Disney- en Star Wars-films om je video’s op te fleuren. Ook kun je voice-overs inspreken, waarbij de tekst direct als ondertiteling wordt bijgevoegd. Handig voor uitlegfilmpjes en wanneer je een verhaal probeert te vertellen. Clips is gemaakt door Apple en gratis te gebruiken.

Clips

Apple

Gratis via App Store

4. Videoshop: Voor het serieuze werk

Wanneer iMovie en Adobe Premiere Rush te makkelijk voor je zijn, is Videoshop de moeite waard. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze app gemaakt voor mensen die hobbymatig met video’s bezig zijn, of hun iPhone als professionele videocamera gebruiken. Met Videoshop bewerk je gemakkelijk de verzadiging, witbalans, het kleurverloop en contrasten van fragmenten.

Heb je gefilmd voor een green screen? Dan vervang je de achtergrond met slechts een paar tikjes op het scherm van je iPhone. Ook kun je kiezen uit een fors aantal soorten typografie, titels, effecten en muziekfragmenten. Er zit zelfs een uitgebreide handleiding in de app, die je leert hoe je de instellingen van je iPhone optimaal afstelt op basis van wat je gaat filmen. De app kost 3,99 euro per maand of 23,99 euro per jaar en je kunt het gratis uitproberen.

Videoshop - Video Editor

Jajijujejo Inc.

Gratis via App Store

Haal alles uit je iPhone-camera

Naast video’s maak je met je iPhone ook schitterende plaatjes. Check onze iPhone-fotografiegids voor praktische tips. Ook nabewerken is een fluitje van een cent met deze gratis Photoshop-apps. Het beste resultaat behaal je wanneer je fotografeert in RAW-formaat, omdat deze beter te bewerken zijn.

Lees meer over iPhone-fotografie

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu