Dit zijn de 5 beste iOS-games van februari 2017

Erwin Vogelaar
27 februari 2017, 12:33
3 min leestijd
Dit zijn de 5 beste iOS-games van februari 2017

Naast de tweede game van Nintendo, is er deze maand ook een topgame uit Nederland verschenen. Dit zijn de vijf beste iOS-games van februari 2017.

Lees verder na de advertentie.

De beste iOS-games van februari 2017

Februari was een prachtige maand voor iOS-games. Het begon allemaal met Fire Emblem Heroes, de tweede game van Nintendo waar we maar geen genoeg van krijgen. Daarnaast hebben we een topgame uit Nederland en een klassieker voor het eerst in het Nederlands. Kijk snel welke games je niet mag missen.

1. Fire Emblem Heroes

Fire Emblem Heroes is niet de Fire Emblem die gamers gewend zijn. De bekende Nintendo-serie is omgezet naar een game geschikt voor smartphones. De strategische gevechten vinden plaats op kleine kaarten en duren nooit langer dan enkele minuten. Toch blijven ze altijd leuk om te doen. Beetje bij beetje train je jouw team, zodat je boogschutter, ridder, heler en de rest de beste versies van zichzelf worden en je daardoor alles kunt verslaan.

Probeer het verhaal in drie moeilijkheidsgraden uit te spelen of neem het op tegen teams van andere spelers. De game barst van de content en de Nintendo-kwaliteit druipt er vanaf. Het kan daarom niet anders dan dat Fire Emblem Heroes op 1 staat deze maand.

Download Fire Emblem Heroes in de App Store (gratis)

Fire Emblem Heroes

Nintendo Co., Ltd.

Gratis via App Store

2. Hidden Folks

Vanuit Nederland komt het aandoenlijke Hidden Folks. Denk aan Zoek Wally, maar dan helemaal modern. Je krijgt enorme tekeningen voorgeschoteld waarin je specifieke poppetjes en voorwerpen moet zoeken. Het leuke is dat elk element in die tekening leeft. Alles reageert tevens op jouw getik, onder andere met aandoenlijke geluidjes die via een stem opgenomen zijn. Je kunt vrij rondkijken, inzoomen, uitzoomen en gewoon genieten van wat er allemaal in beeld staat.

Download Hidden Folks in de App Store (gratis)

Hidden Folks

Adriaan de Jongh

€ 4,99 via App Store

3. SpellTower Nederlands

Niet uit Nederland, maar wel in het Nederlands. Het oude SpellTower is weer helemaal hip, want er is nu een Nederlandse versie uit. Maak zo lang mogelijke woorden in een toren van letters, om het zo lang mogelijk vol te houden. Heb je de originele game gemist? Dan is dit je kans om het goed te maken. Ook als je de originele game al jaren terug eens gespeeld hebt, heeft de game inmiddels een flinke update gekregen met een hoop nieuwe content.

Download SpellTower Nederlands in de App Store (gratis)

SpellTower Nederlands

Zach Gage

€ 2,99 via App Store

4. Tappy Cat – Musical Kitty Arcade

Wat als je de aandoenlijkheid van Neko Atsume combineert met een ritmegame? Dan krijg je Tappy Cat, waarin je als kat muziek kunt spelen. Hoewel deze combinatie al direct reden tot downloaden is, blijkt het ook nog eens een uitstekende game te zijn. In de lastige muziekstukken moet je zo goed mogelijk spelen om vis te verdienen.

Met vis trek je nieuwe katten aan. Er zijn maar liefst 46 verschillende liedjes om te spelen, waarvoor je elk drie sterren kunt verdienen. De liedjes zijn bijzonder leuk om te doen, de katten zijn fantastisch en dan zijn er ook nog de purrfecte woordgrappen.

Download Tappy Cat in de App Store (gratis)

Tappy Cat - Rhythm Collector

InspirLabs Inc

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd
beste ios-games februari 2017

5. Stagehand: A Reverse Platformer

Stagehand oogt als een ouderwetse platformer, maar is dat allerminst. In deze game bestuur je namelijk niet het mannetje dat van link naar rechts rent, maar heb jij de controle over de omgeving. Door verschillende elementen hoger of lager te zetten, kan het mannetje verder rennen. De game is voornamelijk leuk door deze twist, maar werkt ook nog eens lekker, waardoor je door blijft spelen.

Download Stagehand: A Reverse Platformer in de App Store (gratis)

Stagehand: A Reverse Platformer

Big Bucket Software

€ 0,99 via App Store

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen