Viaplay aanbieding: bekijk de Formule 1 met 20% korting

Apple iPad 3

1/4

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Niet meer ondersteund
  • Verouderd design
  • Sterk verouderde hardware

De iPad 3 verscheen in 2012 en was de eerste iPad met een retina-scherm. Het scherm meet 9,7 inch en heeft een hoge resolutie van 2048 bij 1536 pixels. Dit zorgt voor een hoge pixeldichtheid, waardoor afzonderlijke beeldpuntjes nauwelijks te onderscheiden zijn. Het display produceert fraaie beelden en is zeer geschikt voor het bekijken van video’s en spelen van games. De iPad 3 wordt aangedreven door de Apple A5X-chip met een 1GHz dualcore-processor. Ook is er 1GB aan werkgeheugen en 16GB/32GB/64GB opslagruimte aanwezig.

Aan de achterzijde is een 5 megapixel-camera aanwezig en aan de voorkant een vga-frontcamera. Verwacht van de camera’s geen wonderen, maar voor het maken van snelle kiekjes zijn ze prima geschikt. Verder beschikt de iPad 3 over een grote accu, waardoor de tablet op een volle lading gemakkelijk meerdere dagen vooruit kan. Meer weten? Op deze pagina lees je alles over de iPad 3.

Ales wat je moet weten over de iPad 3

De iPad 3 is een krachtige tablet die in maart 2012 werd onthuld. Een jaar later werd het apparaat opgevolgd door de iPad Air. Deze tablet beschikt over een nieuw design, snellere interne hardware en is veel handzamer dan zijn voorganger. De belangrijkste features van de iPad 3 hebben we hieronder op een rijtje gezet.

Lees verder na de advertentie.

  • Fraai 9,7 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels
  • Stevige metalen behuizing met een scherm van glas
  • Apple A5X-chip met 1GHz dualcore-processor
  • 16, 32, 64GB aan opslagruimte voor je favoriete apps
  • 11560 mAh-accu staat garant voor een lange gebruikstijd
  • Verkrijgbaar sinds maart 2012

Meer over de iPad 3

Als gezegd is de iPad 3 de eerste tablet die van een retina-scherm werd voorzien. Hierdoor ogen beelden superscherp en spatten de kleuren van het scherm af. De hoge resolutie zorgt er wel voor dat de interne hardware zichtbaar moeite heeft om het geheel vloeiend te draaien. Hierdoor zijn veel haperingen zichtbaar wanneer je bijvoorbeeld door de interface navigeert of meerdere apps tegelijk gebruikt.

ipad 3

De iPad 3 werd tijdens een Apple-evenement in maart 2012 aangekondigd. Toen werd ook iOS 5.1 uit de doeken gedaan, alsmede de derde generatie van de Apple TV en een Japanse versie van Siri. Tijdens de presentatie werd uitgebreid stilgestaan bij de mogelijkheden van de iPad 3. Wil je de keynote nog eens herbeleven, check dan het filmpje hieronder.

[HD] New iPad. Apple Special Event, March 2012

Uit de doos draaide de iPad 3 op iOS 5.1, maar door de jaren heen heeft het apparaat meerdere updates gekregen. Zo kreeg de tablet een update naar iOS 9, al is het aannemelijk dat de software-ondersteuning voor het apparaat stopt. De interne hardware is inmiddels verouderd en heeft steeds meer moeite om iOS soepel te draaien. Wel is het fijn dat vrijwel alle apps en games te gebruiken zijn en bugs tijdig zijn verholpen.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPad 3

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu