iPad 5 jaar oud: alle introducties op een rijtje

Gijs Ettes
3 april 2015, 16:44
2 min leestijd
iPad 5 jaar oud: alle introducties op een rijtje

Het is vandaag precies vijf jaar geleden dat Apple de iPad introduceerde, hoewel we in Nederland en België tot 23 juli 2010 moesten wachten voordat we met de eerste écht goede tablet van het bedrijf aan de slag konden.

Lees verder na de advertentie.

iPad 5 jaar: bekijk alle keynotes terug

Hieronder hebben we alle iPad-introducties van de afgelopen vijf jaar op een rijtje gezet, te beginnen met die van de eerste iPad op 27 januari 2010. De tablet was een doorbraak in de tabletmarkt en werd in de jaren na de introductie veelvuldig door andere fabrikanten gekopieerd.

Ruim een jaar later, op 2 maart 2011, was het de beurt aan de dunnere en lichtere iPad 2. Deze tablet beschikte tevens over een vlottere A5-processor, meer werkgeheugen (512MB) en camera’s aan zowel de voor- als achterkant.

De iPad 3, die gewoon de naam ‘iPad’ droeg, werd geïntroduceerd op 7 maart 2012. Deze iPad had voor het eerst 1GB aan werkgeheugen en schroefde de resolutie van het 9,7 inch-scherm op van 1024 x 768 naar 2048 x 1536 pixels. De pixeldichtheid van het Retina-scherm was aanzienlijk hoger, met als gevolg dat alles er scherper uitzag.

In oktober van hetzelfde jaar lanceerde Apple de vierde generatie iPad, met meer opslag (tot 128GB), een snellere processor en een verbeterde gpu. Gelijktijdig met de iPad 4 werd de eerste iPad mini geïntroduceerd, een kleinere tablet met dezelfde hardware als de iPad 2.

De iPad Air, de eerste Apple-tablet met een M7 coprocessor en het snellere DDR3-werkgeheugen, werd op 22 oktober 2013 aangekondigd. Tijdens dezelfde keynote werd ook de iPad mini met Retina-display aangekondigd, en nieuwe versies van onder meer iPhoto, iMovie en GarageBand.

De meest recente iPad-introductie is die van de iPad Air 2, die afgelopen oktober werd vergezeld door de iPad mini 3 (met Touch ID) en de nieuwe iMac met een 5K-scherm. Bekijk de volledige keynote hieronder terug.

Het laatste nieuws over de iPad

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad 3
Apple iPad 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu