Zo zorg je dat Mac Foto’s-app uit blijft als je je iPhone koppelt

3 november 2015, 18:32
2 min leestijd
Zo zorg je dat Mac Foto’s-app uit blijft als je je iPhone koppelt

Vind je het vervelend dat de Foto’s-app van de Mac steeds automatisch wordt geopend als je de iPhone alleen inplugt om op te laden? Zo verhelp je het.

Lees verder na de advertentie.

Mac Foto’s-app uitgeschakeld laten

Dat de Foto’s-app op de Mac elke keer opent als je jouw iPhone of iPad eraan hangt met een kabeltje kan handig zijn, maar veel vaker is het vervelend. Ben je het daarmee eens, dan lees je in dit artikel hoe je het kunt uitzetten. Dan hoef je nooit meer het Foto’s-app weg te klikken bij koppeling. Het uitschakelen van automatisch openen betekent overigens ook niet dat je de Foto’s-app helemaal niet meer kunt gebruiken. Dat kan nog wel, al moet je hem dan handmatig openen.

Dit moet je doen

Doorloop het volgende stappenplan om de Foto’s-app standaard uit te laten bij het inpluggen van je kabel of als je een SD-kaartje inplugt.

  • mac foto'sKoppel je iOS-apparaat of andere fotobron aan je Mac zoals je altijd doet. De Foto’s-app wordt nu geopend.
  • In de Foto’s-app klik je bovenin op het ‘Import’ tabje als hij daar niet automatisch op staat. Daarnaast staat welk apparaat je hebt gekoppeld. Heb je een iPhone aan je Mac gehangen, dan staat daar de toestelnaam.
  • Rechts naast de naam van het apparaat staat ‘Open Foto’s voor dit apparaat’. Vink het vakje uit als je dat niet meer automatisch wil laten gebeuren en klik het venster weg.

Foto’s importeren

Voortaan opent de Foto’s-app niet meer vanzelf als je een apparaat koppelt via USB. Als je een ander apparaat aan de Mac verbindt, moet je de stappen weer opnieuw doorlopen, want het uitschakelen van automatisch openen geldt voor het toestel dat je op dat moment verbindt. Je kunt de Foto’s van je apparaat uiteraard nog steeds bekijken op de Mac, daarvoor moet je hem handmatig openen. Klik vervolgens weer op het Import-tabblad en je foto’s worden ingeladen.

Lees het laatste Apple nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu