Google Chrome voor Mac ondersteunt nu Dark Mode: zo werkt het

Wouter Nijsen
13 maart 2019, 10:54
2 min leestijd
Google Chrome voor Mac ondersteunt nu Dark Mode: zo werkt het

Google Chrome voor macOS heeft een belangrijke update gekregen, die ondersteuning voor de Dark Mode van macOS Mojave toevoegt. We laten zien hoe je de donkere modus activeert en gebruikt.

Google Chrome Dark Mode: hoe het werkt

Google heeft versie 73 van Chrome uitgebracht voor macOS-gebruikers. De belangrijkste verbetering is de ondersteuning voor de Dark Mode, die met de Mojave-update aan het besturingssysteem werd toegevoegd. Hierdoor gebruikt de browser meer donkere kleuren, wat vooral fijn is als je ‘s avonds nog aan het werkt bent op je Mac(Book).

De Dark Mode van Chrome ziet er ongeveer hetzelfde uit als de incognitomodus van de browser. De donkere kleuren zie je bij het menu, je tabbladen en de startpagina die je ziet als je een nieuw tabblad opent. De feature wordt pas geactiveerd wanneer je het donkere thema van macOS Mojave gebruikt. Volg de stappen hieronder om de nieuwe Chrome-functie in te schakelen.

  1. Zorg er allereerst voor dat je Chrome op je Mac hebt bijgewerkt naar de nieuwste versie. Open de browser, klik linksboven in de menubalk op ‘Chrome’ en kies voor ‘Over Chrome’. Het kan ook zijn dat de browser al automatisch is geüpdatet;
  2. Hierna wordt er gezocht naar updates om de browser bij te werken. Wacht eventjes op de installatie en herstart Chrome om het updateproces te voltooien;
  3. Je ziet de Dark Mode van Chrome wanneer je het donkere thema van macOS Mojave gebruikt. Dit kun je via ‘Systeemvoorkeuren > Algemeen’ activeren.
google chrome dark mode

En dat was het! Apples eigen Mac-apps ondersteunen de donkere modus van Mojave al langer, en steeds meer andere apps krijgen ook ondersteuning voor de feature. Zo kregen de Microsoft Office-apps voor Mac eind vorig jaar ook ondersteuning voor de Dark Mode. Apples eigen browser, Safari, werkt natuurlijk al sinds de release van macOS Mojave met de functie.

→ Meer weten over de Dark Mode en alle andere nieuwe features van Mojave? Check dan onze macOS Mojave review!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu