macOS Mojave-tip: automatisch updates downloaden en installeren

Wouter Nijsen
13 maart 2019, 16:34
2 min leestijd
macOS Mojave-tip: automatisch updates downloaden en installeren

Naast grote vernieuwingen als de Dark Mode en het redesign van de Mac App Store, brengt macOS Mojave ook kleine (maar belangrijke) verbeteringen met zich mee. Eén daarvan is dat software-updates automatisch worden gedownload en geïnstalleerd. In deze tip laten we zien hoe het werkt.

macOS Mojave automatisch updates installeren

Apple brengt meerdere keren per jaar een (kleine) update uit voor macOS, maar niet iedereen installeert die meteen. Het kan zijn dat je de updates continu uitstelt, of gewoon niet weet dat er een nieuwe versie voor je klaarstaat. Met macOS Mojave hoef je je minder zorgen te maken over het updaten, want het besturingssysteem doet dit automatisch voor je. Standaard worden systeemupdates en nieuwe versies van apps uit de Mac App Store op de achtergrond gedownload.

Wil je ervoor zorgen dat updates ook direct worden geïnstalleerd, dan moet je even de instellingen induiken. Volg de stappen hieronder om het juist in te stellen.

  1. Open de Systeemvoorkeuren van je Mac(Book) via het app-icoontje in je Dock, of de menubalk linksboven;
  2. Kies vervolgens in het scherm dat verschijnt voor ‘Software-update’;
  3. Druk op ‘Geavanceerd…’ en zorg dat de opties ‘Installeer macOS-updates’ en ‘Installeer programma-updates uit de App Store’ zijn ingeschakeld.

En dat was het! Als een update klaar is om te installeren, dan krijg je hier automatisch een melding van. Je dient dan te bevestigen dat je Mac opnieuw opstart om de versie te installeren. Dit kun je overigens altijd nog even uitstellen, wanneer het bijvoorbeeld niet uit komt.

iOS 12

Ook in iOS 12, dat beschikbaar is voor vrijwel alle recente iPhones en iPads, zit een optie om updates automatisch te installeren. Hiermee zorg je ervoor dat je iOS-apparaten up-to-date blijven. Check hiervoor de tip hieronder. Bij het installeren van iOS-updates moet je iPhone of iPad wel verbonden zijn met een wifi-netwerk en voor minstens 50 procent vol zitten.

Lees verder: zo zet je automatische updates aan op je iPhone of iPad

macOS Mojave is vanaf voor iedereen te downloaden. Check onze uitgebreide review van macOS Mojave om te zien wat er allemaal nieuw is.

Meer over macOS Mojave

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu