De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Microsoft Office-apps ondersteunen Dark Mode in Mojave

Lars Paijmans
12 december 2018, 9:04
1 min leestijd
Microsoft Office-apps ondersteunen Dark Mode in Mojave

Tot diep in de nacht werken aan een verslag in Word, presentatie in PowerPoint of spreadsheet in Excel is dankzij de nieuwe Microsoft Office Dark Mode voor macOS een stuk draaglijker geworden.

Microsoft Office Dark Mode ondersteund

Om je voordeel te doen met deze donkere modus moet je Mac minstens op macOS Mojave draaien en heb je de nieuwste versies van de Office 365-suite nodig. De programma’s van Microsoft gebruiken namelijk de donkere modus die Apple in het hele besturingssysteem heeft toegevoegd, zodat Office automatisch met andere apps verandert als jij deze instelling wijzigt.

Microsoft Office Dark Mode

Microsoft brengt de nieuwe Office Dark Mode naar Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Of nog meer Mac-apps van het bedrijf volgen in toekomstige updates is nog niet duidelijk.

De update is een welkome verbetering, omdat de felle witte achtergrond van documenten en bijbehorende menu’s hiermee plaatsmaken voor een donkergrijs venster dat prettiger is om naar te kijken in het donker.

Continuity Camera-ondersteuning

Naast de ondersteuning voor macOS Mojave’s donkere modus introduceert Office ook Apples Continuity Camera-functie. Hiermee kun je een foto op je iPhone maken en deze vervolgens direct plakken in een PowerPoint-presentatie, zonder deze afbeelding eerst handmatig te versturen. Je activeert deze instelling door in PowerPoint op je Mac voor de optie ‘Maak foto’ te klikken.

Tot slot is Outlook erop vooruitgegaan met wat kleinere verbeteringen. Zo kun je voorkomen dat mensen een mail kunnen doorsturen, laat de ingebouwde kalender voortaan zien wie er aanwezig is bij een vergadering en kun je deze kalender vanuit Outlook snel delen. De Office-apps op iOS kregen een wat minder grote update, met ondersteuning voor de nieuwe schermformaten van de iPad Pro 2018.

Het laatste nieuws over macOS

Bron: Microsoft
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu