De Sonos Ace is nu officieel in Nederland verkrijgbaar. Het is de eerste koptelefoon van het bekende speakermerk. Ben je benieuwd hoe de Sonos Ace zich verhoudt tot de Apple AirPods Max en de Sony WH1000XM5, lees dan snel verder!
Lees verder na de advertentie.
Sonos Ace of toch de Sony WH-1000XM5?
Sonos heeft voor het eerst een eigen koptelefoon gelanceerd, de Sonos Ace! Twijfel je nog of dit een koptelefoon is voor jou? iPhoned vergelijkt de nieuwe Sonos met twee andere toonaangevende modellen, de Apple AirPods Max en de Sony WH-1000XM5. We hebben de belangrijkste verschillen tussen deze koptelefoons voor je samengevat!
Welke koptelefoon past bij jou?
Sonos Ace
De Ace is de allereerste koptelefoon van Sonos en hij weegt maar 312 gram. Met het strakke ontwerp, vergelijkbaar met dat van de Apple AirPods Max, en uitgerust met functies die we kennen van de Sony WH-1000XM5, is de Sonos Ace een krachtige combinatie van deze twee. Met een adviesprijs van 499 euro bevindt hij zich aan de bovenkant van het prijssegment.
Pluspunten
Minpunten
Geluid
Qua geluid doet de Sonos Ace zeker niet onder voor de Apple AirPods Max of de Sony WH-1000XM5. De 40mm drivers zorgen voor een helder geluid zonder teveel bas. De actieve ruisonderdrukking (ANC) is uitstekend. Helaas is er geen adaptieve ruisonderdrukking aanwezig, je moet daardoor zelf schakelen tussen de verschillende modi.
Waar de AirPods Max en WH-1000XM5 gebruikmaken van touch-controls, heeft Sonos ervoor gekozen volledig fysieke knoppen te gebruiken. Op de rechter oorschelp zit een knop waarmee je gemakkelijk wisselt tussen de ANC of de Aware-modus. Wil je het geluid harder of zachter zetten, dan kan dat met de schuifknop op de linker oorschelp.
Wat de Ace echt bijzonder maakt, is de integratie met de speakersystemen van Sonos. Met de TV Audio Swap-functie kun je met één druk op de knop het geluid van je Sonos soundbar naar de hoofdtelefoon sturen. Deze functie werkt op dit moment alleen nog met de Sonos Arc, maar ondersteuning voor de Beam en Ray volgt binnenkort.
Batterij
Met de ANC- of Aware-modus ingeschakeld, gaat de koptelefoon tot 30 uur mee op een volle batterijlading. Opladen gebeurt via USB-C, waarbij 3 minuten snelladen je alweer 3 uur batterijduur oplevert. Is de accu helemaal leeg? Dan duurt het 3 uur om de koptelefoon weer volledig op te laden.
Apple AirPods Max
De AirPods Max is Apple’s eerste over-ear-koptelefoon. Door zijn unieke design valt deze koptelefoon direct op tussen de andere merken. Met een gewicht van 385 gram is hij een stuk zwaarder dan de Sonos Ace (312 gram). De adviesprijs van 579 euro maakt hem bovendien behoorlijk prijzig. De AirPods Max werkt wel naadloos samen met je andere Apple-producten.
Pluspunten
Minpunten
Geluid
De koptelefoon blinkt vooral uit in de noise-cancelling. De AirPods Max heeft zes microfoons aan de buitenkant, en twee aan de binnenkant. Deze microfoons luisteren continu naar het omgevingsgeluid en passen de audio-instellingen hierop aan. Daarnaast is de AirPods Max uitgerust met ruimtelijke audio (spatial audio), een feature die we kennen van de AirPods Pro. Zodra je deze functie aanzet, kun je genieten van een geweldige surroundsound.
Batterij
Op een volle batterij gaat de AirPods Max 20 uur mee, wat aanzienlijk korter is (maar liefst 10 uur) dan de batterijduur van de Sonos Ace. Dankzij de low-power mode loopt de batterij van de AirPods Max echter nauwelijks leeg wanneer je de koptelefoon niet gebruikt.
Sony WH-1000XM5
De WH-1000XM5 is de nieuwste toevoeging aan Sony’s koptelefoonassortiment en weet net als zijn voorgangers indruk te maken. Hoewel het design grotendeels hetzelfde is gebleven, zijn er wel een aantal verbeteringen doorgevoerd. Met een adviesprijs van 420 euro is de WH-1000XM5 een flink stuk duurder dan de voorgaande modellen, maar wel goedkoper dan de AirPods Max en de Sonos Ace. De Sony is met 250 gram de lichtste koptelefoon in deze vergelijking.
Pluspunten
Minpunten
Geluid
De nieuwste variant is uitgerust met vier microfoons op iedere oorschelp. Dit zorgt er onder andere voor dat de actieve ruisonderdrukking nog slimmer is. Deze past zich namelijk continu aan door het analyseren van de omgevingsgeluiden. Wanneer de Speak-to-Chat-functie wordt geactiveerd, schakelt de WH-1000XM5 direct over naar omgevingsgeluid en pauzeert automatisch de muziek.
Batterij
Op een volledige batterij gaat de koptelefoon net als de Sonos Ace zo’n 30 uur mee. Maak je geen gebruik van de ruisonderdrukking, dan gaat de batterij nog eens 10 uur langer mee. Ben je vergeten de koptelefoon op te laden en moet je snel weg? Geen stress! Binnen drie minuten is deze opgeladen waardoor je weer 3 uur lang kunt luisteren naar jouw favoriete muziek.
Heb je deze koptelefoon op het oog? De adviesprijs van de Sony WH-1000XM5 is 420 euro. Je haalt hem momenteel echter met flink veel voordeel in huis bij Ochama. Daar kost hij nu namelijk nog maar 269 euro! (je kunt de koptelefoon vinden wanneer je in de zoekbalk van de Ochama website ‘Sony’ intypt).
Conclusie: Sonos Ace, AirPods Max of Sony WH1000XM5
Nu rest natuurlijk de vraag welke koptelefoon het beste bij je past. Dit hangt af van verschillende factoren. Met de Ace heeft Sonos zonder meer een krachtige koptelefoon op de markt gebracht. De uitstekende geluidskwaliteit, het comfortabele ontwerp en de gemakkelijke integratie met hun eigen speakers, maakt de Sonos Ace aantrekkelijk voor de echte audioliefhebbers. De prijs is met 499 euro wel aan de hoge kant.
De Apple AirPods Max is met zijn 529 euro helemaal een flinke investering. Voor Apple-enthousiastelingen die prioriteit geven aan ruisonderdrukking, is deze koptelefoon echter de ideale keuze. De AirPods Max is eenvoudig te koppelen met alle Apple-apparaten, waardoor je moeiteloos kunt schakelen tussen bijvoorbeeld je iPad en iPhone om muziek te luisteren.
Ben je op zoek naar een krachtige koptelefoon met ruisonderdrukking die vergelijkbaar is met de AirPods Max, maar wil je er niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is de Sony WH-1000XM5 met een prijs van 420 euro zeker een aanrader! De actieve ruisonderdrukking (ANC) is zelfs nog beter dan die van de WH1000-XM4, wat vooral prettig is wanneer je veel onderweg bent in het openbaar vervoer, vliegtuig, of op kantoor.
Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.