Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Tim Cook spreekt zich uit tegen inreisverbod van Trump

29 januari 2017, 13:33
2 min leestijd
Tim Cook spreekt zich uit tegen inreisverbod van Trump

Apple-ceo Tim Cook is het niet eens met het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om immigranten uit bepaalde moslimlanden te weren.

Lees verder na de advertentie.

Tim Cook tegen Trump

Dat schrijft Cook in een e-mail naar zijn werknemers. MacRumors kreeg de mail toegestuurd. In het bericht schrijft Cook onder meer dat het verbod van Trump ‘een beleid is dat wij niet ondersteunen’. Donald Trump besloot visa-aanvragen voor negentig dagen stop te zetten. Hierbij gaat het om mensen die vanuit zeven specifieke landen reizen: Irak, Iran, Syrië, Soedan, Jemen en Libië komen. Zelfs als zij een verblijfsvergunning hebben, zouden ze mogelijk niet naar de VS kunnen gaan. Trump zegt ‘radicale, islamitische terroristen’ zo uit Amerika te weren.

“Tijdens mijn gesprekken met autoriteiten hier in Washington heb ik laten weten dat Apple enorm gelooft in het belang van immigratie”, schrijft Cook aan zijn werknemers. “Dat geldt voor zowel ons bedrijf als voor de toekomst van het land. Apple zou niet bestaan zonder immigratie, laat staan dat we zo innoverend zouden kunnen werken.”

Trump Tim Cook

‘Diversiteit maakt sterker’

Cook spreekt zijn zorg uit over Trumps beleid, maar zegt dat het bedrijf contact heeft met de werknemers die hier mogelijk last van gaan ondervinden. “Apple doet er alles aan om ze te ondersteunen.” Ook heeft het bedrijf contact opgenomen met het Witte Huis om uit te leggen wat voor negatief effect het beleid heeft op de werknemers en het bedrijf. “Diversiteit maakt ons team sterker”, schrijft Cook. “Apple is open. Open voor iedereen, maakt niet uit waar vandaan, welke taal je spreekt, van wie je houdt of wie je aanbidt. In de woorden van Dr. Martin Luther King: ‘We zijn misschien op verschillende boten aangekomen, maar we zitten nu allemaal in hetzelfde schuitje’.”

Facebook en Google

Tim Cook is niet de enige die zich uitspreekt tegen Trump. Ook Google heeft gezegd zich zorgen te maken over de blokkade. Mark Zuckerberg van Facebook reageerde eveneens tegen het besluit: “We zijn een land van immigranten en we worden er alleen maar beter van als de knapste koppen van over de hele wereld hier kunnen leven en werken. Hopelijk vinden we de moed en compassie om mensen bij elkaar te brengen en er een betere wereld van te maken.”

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu