Spotify versus Apple: Apple reageert op beschuldigingen

Erwin Vogelaar
1 juli 2016, 20:32
2 min leestijd
Spotify versus Apple: Apple reageert op beschuldigingen

Spotify heeft zich fel uitgelaten over Apple en de manier waarop een update voor de Spotify-app zou worden tegengehouden. Apple reageert nu op deze beschuldigingen.

Lees verder na de advertentie.

Spotify versus Apple

Gisteren berichtten we over het nieuws dat Spotify Apple er van beschuldigt de nieuwste update voor de Spotify-app tegen te houden. Apple wil namelijk dat Spotify het betaalsysteem van iTunes gebruikt en niet reclame maakt voor alternatieve manieren om abonnementen af te sluiten. Dit terwijl Apple voor het gebruik van het iTunes-betaalsysteem maar liefst dertig procent van de inkomsten vraagt. Apple heeft nu op deze beschuldigingen gereageerd, om volgens eigen zeggen wat misstanden de wereld uit te helpen.

Spotify versus Apple

Website Buzzfeed heeft de brief gepubliceerd die Apple naar Spotify-advocaat Horacio Gutierrez heeft gestuurd. In de brief stelt Apples Bruce Sewell dat Apple teleurgesteld is dat Spotify zulke publiekelijke aanvallen heeft gemaakt. “Er is geen twijfel dat Spotify enorme voordelen heeft gehad van zijn associatie met Apples App Store. Sinds de app in 2009 in de App Store is verschenen, heeft Apples platform voor meer dan 160 miljoen downloads van uw app gezorgd. Dat resulteert in honderden miljoenen dollars in opbrengst voor Spotify. Daarom hebben we er moeite mee dat u om uitzonderingen vraagt voor regels die we aan al onze ontwikkelaars opleggen en publiekelijk overgaat op geruchten en halve waarheden over onze dienst.”

De brief gaat verder met: “Onze richtlijnen helpen de competitie juist in plaats van dat ze schade doen. Het feit dat we concurreren heeft nooit beïnvloed hoe Apple omgaat met Spotify of andere succesvolle concurrenten zoals Google Play Music, Tidal, Amazon Music, Pandora of de vele andere apps in de App Store die digitale muziek verspreiden.”

Kosten van de App Store

Apple benadrukt verder dat Apple een grote investering doet in de App Store en dat er een hoop moeite gaat in het onderhouden van digitale winkel. “Door te stellen dat Spotify niet hoeft te betalen voor de baten van Apples harde werk, zoals elke ontwikkelaar doet, zou u een enorm voordeel over andere ontwikkelaars geven. Dat is gewoonweg oneerlijk en onredelijk.” Apple stelt de nieuwe versie van de app goed te keuren als het voldoet aan de regels van de App Store.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Buzzfeed
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen