Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

iOS 18 heeft toffe nieuwe functie voor Apple Music – dit moet je weten

Maurice Snijders
22 mei 2024, 11:00
2 min leestijd
iOS 18 heeft toffe nieuwe functie voor Apple Music – dit moet je weten

Het luisteren naar muziek wordt een stuk leuker op Apple Music, want volgens een nieuw gerucht werkt Apple in iOS 18 ook aan een nieuwe functie voor de muziekdienst. Dit is er al bekend!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 heeft nieuwe functie voor Apple Music

Op 10 juni zal Apple tijdens de WWDC alle nieuwe features van iOS 18 aankondigen. Daarin verwachten we een reeks nieuwe AI-functies en nieuwe features voor het aanpassen van het startscherm. Volgens een nieuw gerucht komt er ook een nieuwe functie voor Apple Music.

Je weet misschien nog wel dat Apple erg laat was met het toevoegen van crossfade-ondersteuning in de Muziek-app. Die functie werd vorig jaar pas toegevoegd aan de iPhone, als onderdeel van iOS 17. Op Android en desktop was deze functie al veel eerder beschikbaar.

Met de standaard crossfade-optie verlaagt de Muziek-app geleidelijk het volume van het nummer dat op dat moment wordt afgespeeld naarmate het einde nadert. Tegelijkertijd begint de app een nieuw nummer af te spelen, terwijl het volume langzaam wordt verhoogd – zo ontstaat er een overgang tussen de twee nummers.

nieuwe functie Apple Music

Smart song transitions

Volgens een rapport van AppleInsider test Apple een nieuwe functie voor Apple Music, die momenteel bekend staat als ‘smart song transitions‘. Deze functie zou voortbouwen op de bestaande crossfade-ondersteuning in Apple Music. Helaas geeft het rapport geen verdere details over wat deze ‘slimme nummerovergangen’ precies inhouden. Het rapport suggereert dat de nieuwe functie het mogelijk maakt om de duur van het crossfade-effect aan te passen.

Lees ook: Welke prijzen betaal je bij Apple Music? Dit zijn de abonnementen

Maar dat is nu eigenlijk al mogelijk met crossfade-ondersteuning. Ga maar eens naar de app Instellingen op je iPhone, kies ‘Muziek’ en zoek naar de crossfade-optie. Zodra je crossfade inschakelt, zie je een schuifbalk waarmee je de crossfade-duur kunt instellen van één seconde tot twaalf seconden.

nieuwe functie Apple Music

Het lijkt logisch dat de nieuwe functie ‘smart song transisitions‘ voor Apple Music nog iets extra’s zal bieden, alleen blijft vooralsnog onduidelijk wat dat is. Mogelijk lopen de nummers veel soepeler in elkaar over door kunstmatige intelligentie, of plaatst AI liedjes na elkaar die een soortgelijk ritme hebben voor een betere transitie. Tijdens de komende WWDC over een kleine drie weken zal Apple het bekendmaken.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Bron afbeelding: appleinsider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu