Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Welke prijzen betaal je bij Apple Music? Dit zijn de abonnementen

Yannick Chalkiopoulos
20 mei 2024, 10:23
3 min leestijd
Welke prijzen betaal je bij Apple Music? Dit zijn de abonnementen

Ben je op zoek naar een nieuwe muziekdienst? Bij Apple Music heb je meerdere abonnementen met verschillende prijzen. Zoveel betaal je!

Lees verder na de advertentie.

Apple Music (Classical)

Apple’s eigen muziekdienst wordt steeds uitgebreider. Bij Apple Music luister je naar meer dan 100 miljoen nummers en 30.000 afspeellijsten. Wil je helemaal in de muziek opgaan? Dan zijn er genoeg nummers die beschikken over ruimtelijke audio. Het voelt met deze functie alsof je middenin het nummer zit. Bovendien kun je met Apple Music zowel online als offline naar muziek luisteren. Wel zo handig als je onderweg bent.

In 2023 breidde Apple de muziekdienst uit met Apple Music Classical. De naam verraadt het al: het is een aparte app die speciaal bedoeld is om naar klassieke muziek te luisteren. De klassieke muziekdienst krijg je bij Apple Music, maar daarvoor moet je wel een abonnement afsluiten. Apple Music is slechts beperkt te gebruiken als je niet betaalt. Daarom zetten wij de prijzen en abonnementen van Apple Music voor je onder elkaar!

apple music welkom

Deze abonnementen zijn er bij Apple Music

Bij Apple Music heb je meerdere abonnementen. De gratis versie van Apple Music is beperkt. Je kunt dan slechts fragmenten van nummers horen en het is niet mogelijk om afspeellijsten aan te maken of muziek te downloaden. Spotify is daarentegen uitgebreider te gebruiken zonder abonnement. Bij Apple Music is het daarom aan te raden om voor een betaald abonnement te gaan. Deze opties zijn er:

1. Individu (10,99 euro per maand)

Bij het individuele abonnement krijg je toegang tot Apple Music voor één persoon. Je krijgt toegang tot alle betaalde functies van de muziekdienst, waaronder Lossless audio, reclamevrije afspeellijsten, Apple Music Sing en het offline luisteren naar muziek. Bij dit abonnement heb je een gratis proefabonnement van een maand, daarna betaal je 10,99 euro per maand. Je kunt Apple Music dan via je Apple Account op al je apparaten gebruiken.

2. Student (5,99 euro per maand)

Studeer je nog? Dan krijg je korting op Apple Music. Je moet daarvoor wel je inschrijving bij het hoger onderwijs kunnen verifiëren. Bij het afsluiten van je abonnement moet je aantonen dat je studeert aan een onderwijsinstelling. Ook bij dit abonnement heb je eerst een gratis proefabonnement van een maand, daarna betaal je 5,99 euro per maand. Als student krijg je dezelfde functies als individuele gebruiker.

3. Gezin (16,99 euro per maand)

Met het Gezin-abonnement krijg je toegang tot dezelfde functies van Apple Music als individuele gebruiker, maar met nog een aantal extra’s. Je kunt dit abonnement delen met zes gebruikers. Iedere abonnee krijgt zijn eigen persoonlijke muziekbibliotheek en aanbevelingen. Je deelt dit abonnement via je iCloud-account door ‘Delen met gezin’ te selecteren. Zo kun je het bedrag delen door zes, zodat je een stuk minder betaalt dan een individuele gebruiker!

apple music abonnement

Gratis Apple Music

Er zijn verschillende manieren om gratis naar Apple Music te luisteren. Bij alle betaalde abonnementen heb je natuurlijk een gratis proefperiode, maar je kunt ook in aanmerking komen voor maar liefst zes maanden gratis Apple Music. Dit krijg je als je een nieuwe iPhone, iPad of ander Apple-apparaat koopt. Ook bij nieuwe AirPods krijg je een gratis periode van zes maanden. De enige voorwaarde: je moet nog niet eerder Apple Music hebben gehad.

Ben je nog op zoek naar nieuwe oortjes en heb je nog geen Apple Music gehad? Dan krijg je zes maanden gratis Apple Music bij je nieuwe AirPods. Op dit moment zijn de AirPods Pro 2 Apple’s beste oortjes, die ook ondersteuning bieden voor lossless. Wil je niet de hoofdprijs betalen? Bekijk dan de derde generatie van de reguliere oortjes. Hier vind je de beste prijzen van de AirPods, zodat je nooit teveel betaalt!

Apple AirPods Pro 2 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 228,95

Bekijk prijzen

Apple AirPods 3 prijzen vergelijken

Nieuw

€ 174,95

Bekijk prijzen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu