‘iPhone 14 krijgt controversieel design met twéé gaatjes’

Bram Lettenmeijer
13 januari 2022, 8:34
2 min leestijd
‘iPhone 14 krijgt controversieel design met twéé gaatjes’

De notch is met de komst van de iPhone 14 Pro waarschijnlijk verleden tijd. Maar wat komt hiervoor in de plaats?

Lees verder na de advertentie.

iPhone 14 Pro krijgt twee gaatjes in het scherm

De iPhone 14 Pro krijgt niet alleen een pilvormig gat in het scherm, maar ook een cirkelvormige uitsparing. Dat zegt Ross Young, een bekende naam in de wereld van de Apple-geruchten, met name als het gaat om de displays. Het zou Apple niet gelukt zijn om de sensoren voor Face ID weg te werken onder het scherm. De notch is in het huidige smartphone-landschap enigszins ‘ouderwets’; wellicht ziet Apple twee schermgaatjes als de gulden middenweg.

In de nieuwe, ovale schermuitsparing huist volgens Young zowel een infraroodlens als de selfiecamera. Apple’s dot projector – die nodig is voor Face ID – bevindt zich in een losstaand, cirkelvormig gaatje. Beide gaten bevinden zich aan de bovenkant van het scherm, op de plek waar voorheen de notch zat.

We schreven al eerder over de iPhone 14 Pro en het verdwijnen van de notch. Voorheen dachten we dat Apple enkel een pilvormig gaatje uit het scherm zou happen. Twee aparte gaatjes in het scherm geven de iPhone 14 Pro een uniek uiterlijk, dat onderscheidend is ten opzichte van de concurrentie. De niet-Pro-modellen behouden volgens de geruchten de vertrouwde notch, die we gewend zijn van de iPhone 13 en de iPhone 13 Pro.

Meer over de iPhone 14 (Pro)

Hoewel we nog een tijdje op de nieuwe iPhones moeten wachten, draait de geruchtenmolen rondom de toestellen alweer op volle toeren. We weten dan ook al het een en ander over Apple’s volgende top-smartphones. De iPhone 14 en iPhone 14 Pro krijgen waarschijnlijk een 6,1 inch-scherm. De iPhone 14 Max en iPhone 14 Pro Max beschikken over een 6,7 inch-display. Fans van mini-iPhones vissen met de iPhone 14 helaas naast het net.

Gelukkig hebben we verder vooral goed nieuws over de iPhone 14. Zo krijgen de Pro-modellen waarschijnlijk een 48 megapixel-camera. Dat is een flinke resolutie-upgrade; de iPhone 13 Pro heeft ‘slechts’ een 12 megapixel-camera. De hogere resolutie van de iPhone 14-lens maakt het schieten van 8K-video’s mogelijk. Daarnaast maak je nóg betere foto’s onder slechte lichtomstandigheden door het zogeheten pixel-binning. Hierbij wordt de beeldinformatie van meerdere aparte pixels op de camera-sensor gecombineerd.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste iPhone-geruchten? Download dan de iPhoned-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Volg ons ook op Facebook en Instagram.

Meer Apple-nieuws:

Bron: Ross Young
Bron afbeelding: MacRumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 14 Pro
Apple iPhone 14 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu