Apple haalt eerste emulator meteen uit App Store (dit is waarom)

Piet-Jan Lentjes
16 april 2024, 16:01
2 min leestijd
Apple haalt eerste emulator meteen uit App Store (dit is waarom)

Apple haalde de eerste GameBoy-emulator razendsnel weer uit de App Store. Maar wat was nou de échte reden dat de app verdween?

Lees verder na de advertentie.

Apple haalt eerste emulator meteen uit App Store (dit is waarom)

Onlangs was er opeens een emulator (iGBA) voor de Nintendo GameBoy (Advance) in de App Store verschenen. Je moest er echter snel bij zijn want de app was al heel snel weer van de App Store gegooid. Maar wat was nou eigenlijk de precieze reden dat deze app niet meer was toegestaan?

iPhone emulator

Nou denk je misschien dat Apple de app heeft verwijderd, omdat je met iGBA roms van oude Nintendo-games kunt spelen. Maar dat blijkt dus niet de echte reden te zijn. Apple geeft zelfs toe tegenover MacRumors dat emulators toegestaan in de App Store én dat ze roms mogen gebruiken (die van internet gedownload zijn). Maar Apple zei er wel bij dat dit alleen is toegestaan als ook een emulator is voor een ‘retro console’.

Nee, de officiële reden dat Apple de iGBA-app weer zo snel heeft weggehaald was dat het een kopie was van een andere emulator, genaamd GBA4iOS. Deze emulator bestaat al langer en iGBA kopieerde het werk van deze ontwikkelaar. Dat is tegen de richtlijnen van de App Store en de app werd daarom al snel de deur gewezen.

Het is nog wel even afwachten wat Nintendo van de emulator voor hun console in de App Store vindt. De Japanse game- en consoleproducent is al jaren een strijd aan het voeren tegen emulators en roms van hun oude games. MacRumors heeft Nintendo al om commentaar gevraagd, maar het bedrijf heeft nog geen reactie gegeven.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu