Deze 4 vernieuwingen heeft Apple voor CarPlay in petto

Rutger Otto
17 juni 2016, 10:45
2 min leestijd
Deze 4 vernieuwingen heeft Apple voor CarPlay in petto

De WWDC 2016-keynote stond voor een groot deel in het teken van iOS 10, macOS Sierra, tvOS en watchOS, maar tussen de regels door toonde Apple ook vernieuwingen voor CarPlay. Wij bundelen de updates.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel Apple niet uitgebreid stilstond bij CarPlay, kondigde het bedrijf wel nieuwe functies aan voor het dashboardsysteem. CarPlay is de oplossing van Apple om iOS in de auto te blijven gebruiken, door de iPhone aan het display in de auto te koppelen. De dienst is er voor een aantal auto’s en is volgens Apple zelf ‘een slimmere en veiligere manier om je iPhone in de auto te gebruiken’. Dit is er nieuw.

carplay

1. Apple Kaarten

Om te beginnen krijgt de Kaarten-app van Apple een grote update. Niet alleen is de app op iOS 10 vernieuwd, ook op CarPlay zijn veranderingen doorgevoerd. Zo checkt de app waar het op jouw route druk is en voorziet je indien gewenst tijdig van een alternatieve rustige route. CarPlay toont daarbij hoeveel tijd je bespaart.

Aan iOS 10 is ook een ‘Parked Car‘-functie toegevoegd. Koppel je een iPhone los van Carplay, dan verschijnt er vanzelf een notificatie op het scherm. Daarop lees je af dat de locatie van je auto op de kaart gemarkeerd is. Die functie kan ook zonder CarPlay met je auto werken, als de wagen maar bluetooth aan boord heeft.

2. Siri

Siri wordt niet alleen verder opengezet op iOS en macOS. Apple geeft ontwikkelaars ook toegang tot Siri in CarPlay. Dat betekent dat die ontwikkelaars Siri in hun apps kunnen integreren, bijvoorbeeld voor VoIP-bellen. Een handige functie die autorijden nog veiliger moet maken.

3. CarPlay-apps rangschikken

Met de komst van iOS 10 kunnen CarPlay-apps voortaan gerangschikt of verborgen worden. Dat kan via de Instellingen-app. Ga naar ‘Algemeen > CarPlay’ en kies je voertuig. Je kunt in het volgende scherm zelf aanpassen waar de apps in beeld moeten staan. Standaard-apps als Telefoon, Muziek, Kaarten en Berichten kunnen niet worden verwijderd.

carplay wwdc

4. Apple Music

Net als op iOS 10, krijgt ook Apple Music een make-over op CarPlay. Daarmee moet het gemakkelijker worden om door nummers te bladeren en nieuwe muziek te vinden. Het menu van de app is helemaal vernieuwd om beter te navigeren en er zijn gecureerde afspeellijsten aan de app toegevoegd.

CarPlay WWDC-verbeteringen

Het vernieuwde CarPlay is helemaal onderhevig aan de versie van iOS waarmee hij wordt gekoppeld. Daarom is er minimaal een iPhone 5 nodig die iOS 10 draait. Het nieuwe mobiele besturingssysteem van Apple komt in de herfst van dit jaar uit als gratis update. Vanaf juli kunnen gebruikers echter al meedoen met de open bèta van Apple.

Lees hier onze iOS 10 preview

Het laatste iOS 10 nieuws

Via: 9to5Mac
Categorie: iOS
Thema: Apple CarPlay

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen