Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple Maps onthoudt waar je auto geparkeerd staat in iOS 10

Lars Paijmans
15 juni 2016, 8:38
2 min leestijd
Apple Maps onthoudt waar je auto geparkeerd staat in iOS 10

Je auto kwijtraken wordt met de komst van iOS 10 een stuk lastiger. Een nieuwe Parked Car-functie in Apple Maps (Kaarten) herinnert zelfstandig waar je auto geparkeerd staat.

Lees verder na de advertentie.

Apple Maps Parked Car functie uitgelegd

Als je een iPhone met iOS 10 loskoppelt van CarPlay, verschijnt er automatisch een notificatie op je scherm waarin staat dat je geparkeerde auto op de kaart gemarkeerd is. Maar ook zonder CarPlay kun je de functie benutten, als je iPhone maar via Bluetooth met je auto verbonden kan worden.

apple maps parked car

Als je de Apple Maps Parked Car notificatie opent, verschijnt er een kaart in beeld met een klein auto-icoontje op de plaats waar je het voertuig weggezet hebt. De Kaarten-app weet het ook wanneer je de auto bij je huis parkeert, en zal op dat moment niet laten zien waar je

In deze Parked Car-sectie kun je met een druk op de knop navigeren naar de parkeerplek, de locatie bewerken of extra informatie toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een stukje tekst waarin je de etage van de parkeergarage wegzet, of een foto zodat je precies kunt zien waar je auto staat.

Parked Car en meer Kaarten-verbeteringen

Naast de Apple Maps Parked Car-functie past Apple de Kaarten-app op meerdere manieren aan. Zo krijgt de Kaarten-app een subtiel nieuw uiterlijk, gaan de navigatie-opties erop vooruit en wordt ook de zoekfunctie verbeterd. Het hangt nog even af hoe nauwkeurig en betrouwbaar deze functie is, maar op het eerste gezicht lijkt het een handig hulpmiddel om zorgeloos je auto weg te zetten en je pas op de terugweg druk te maken over waar je hem ook alweer gelaten hebt.

Sinds de komst van de eerste iOS 10 beta zijn we bij iPhoned druk bezig met het ontdekken van alle nieuwe functies die Apple niet tijdens de WWDC 2016 keynote besproken heeft. Onze eerste indruk van iOS 10 (die in de herfst van 2016 moet verschijnen) lees je hieronder.

Lees ook: iOS 10 preview: ervaringen van de eerste ontwikkelaarsbèta

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu