Overzicht: De 7 belangrijkste AirPods Pro-geruchten op een rij

Dilara Isik
28 oktober 2019, 11:06
4 min leestijd
Overzicht: De 7 belangrijkste AirPods Pro-geruchten op een rij

De release van de AirPods Pro kan ieder moment plaatsvinden, gelukkig zijn er inmiddels al tal van geruchten over de derde generatie AirPods verschenen. Dit zijn de belangrijkste AirPods Pro geruchten op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. Nog deze week onthuld

Meerdere bronnen wijzen erop dat de derde generatie AirPods (Pro) eind oktober, dus deze week nog, zullen verschijnen. Doorgaans vertrouwde bron Ben Geskin meldt op Twitter dat Apple de AirPods Pro aanstaande dinsdag of woensdag zal onthullen.

Het wordt verwacht dat de AirPods in prijs flink zullen stijgen ten opzichte van hun voorganger. De nieuwe AirPods 3 zullen zo’n 260 dollar, dus ongeveer 235 euro gaan kosten. Apple-analist Ming-Chi Kuo verwachtte in april al dat de nieuwe oordopjes eind dit jaar of begin volgend jaar uit zouden komen. Nu verschijnen de AirPods Pro dus wellicht iets eerder dan verwacht. Apple zou geen speciaal oktober-event meer organiseren, maar de producten via een persbericht presenteren.

iOS 13.2 functies

2. Ruisonderdrukking

Meerdere bronnen wijzen erop dat de nieuwste AirPods ruisonderdrukking zullen krijgen, dat is ook de belangrijkste functie waarmee de Pro-AirPods zich van de reguliere onderscheiden. Uit een icoontje in de broncode van iOS 13.2 kan worden afgeleid dat de nieuwe oordopjes rubberen uiteindes krijgen.

Door de ruisonderdrukking, of noise-cancelling, wordt het omgevingsgeluid gedempt. Hierdoor wordt het geluid een stuk beter en word je niet gestoord door geluiden uit je omgeving, zoals voorbijrazende auto’s.

3. Concept van nieuwe AirPods

Naar aanleiding van het gerucht over de rubberen uiteindes werden er al concept-afbeeldingen gemaakt van de AirPods Pro. Zo maakte grafisch ontwerper Michael Rieplhuber op basis van het gelekte icoontje onderstaande afbeelding van hoe hij denkt dat de AirPods eruit zullen zien.

De draadloze oordopjes lijken op de afbeelding wat kleiner dan we gewend zijn. Ook denkt Rieplhuber dat er rubberen uiteindes op zitten, die misschien wel verwisselbaar zijn met grotere en kleinere maten, zoals je dat bij meerdere oordopjes van concurrenten ziet.

4. Hoesjes voor de AirPods 3 (Pro)

Hoewel de AirPods nog officieel onthuld moeten worden, presenteerde accessoiremaker ESR al hoesjes en andere accessoires voor de nieuwe oordopjes. De hoesjes zijn nu al verkrijgbaar.

Het is niet duidelijk of ESR de hoesjes baseert op informatie die het bedrijf van Apple heeft verkregen. Normaal gesproken krijgen bedrijven namelijk tijdig de nodige info van Apple om accessoires te ontwerpen. Het kan echter ook zijn dat de hoesjes zijn gebaseerd op gelekte onderdelen.

5. Ontwerp oplaaddoosje

Ook zijn er foto’s opgedoken van het vermoedelijke oplaaddoosje voor de AirPods Pro. Sommige bronnen claimen dat het om een namaak-versie gaat. Maar als het oplaaddoosje precies is nagemaakt kun je alsnog precies zien hoe het design van de AirPods 3 eruit zal gaan zien.

airpods 3 hoesje

Opvallend is dat het ontwerp van de hoesjes breder lijkt, waardoor de nieuwe AirPods er waarschijnlijk beter in passen. De bovenkant van de oordopjes zal namelijk wat breder zijn door het rubberen uiteinde.

6. Nieuwe kleuren

Volgens een onlangs verschenen gerucht gaat Apple de AirPods Pro in maar liefst acht kleuren uitbrengen. Zo kun je je AirPods Pro matchen met de kleur van je iPhone 11 of iPhone 11 Pro. Dit zou een behoorlijke uitbreiding zijn ten opzicht van de huidige AirPods 2, die alleen maar in het wit verkrijgbaar zijn.

airpods pro kleuren uitg

De Chinese website Economic Daily News claimt dat er naast de standaardkleuren wit en zwart de AirPods ook in het groen worden uitgebracht. Als dit gerucht klopt zullen de AirPods Pro verschijnen in het zwart, wit, geel, paars, rood en twee kleuren groen: lichtgroen en ‘Midnight Green’.

7. Ingebouwde gezondheidssensoren

Handig voor sporters: Apple zou gezondheidssensoren in de AirPods willen verwerken. Hierdoor kan bijvoorbeeld je hartslag worden gemeten. Handig als je tijdens het sporten de oordopjes toch al in je oren hebt zitten.

Je kunt de oordopjes waarschijnlijk synchroniseren met je Gezondheid-app. Zo kun je na het sporten gelijk op je iPhone of Apple Watch zien hoe je gepresteerd hebt.

Houd iPhoned in de gaten

De AirPods Pro kunnen ieder moment worden aangekondigd, maar een exacte datum blijft een groot geheim. Houd iPhoned de komende tijd dus in de gaten. Wij zitten klaar om je zo snel mogelijk van het laatste nieuws te voorzien. Dan weet je zeker dat jij straks als eerste op de hoogte bent van alles wat je moet weten over de eerste grote AirPods-upgrade ooit.

Via: Bright
Bron afbeelding: Jablickar
Categorie: Devices
Device: AirPods Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple AirPods Pro
Apple AirPods Pro
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's