Nederlandse providers vragen om telefoonstilte op 4 mei

Rutger Otto
29 april 2016, 9:45
2 min leestijd
Nederlandse providers vragen om telefoonstilte op 4 mei

KPN, T-Mobile en Vodafone verenigen zich dit jaar om het burgerinitiatief 2BelminutenStilte. Zij vragen dat de telefoon tijdens de dodenherdenking even helemaal uit gaat.

Lees verder na de advertentie.

2BelminutenStilte tijdens Nationale Dodenherdenking

Het burgerinitiatief is in het leven geroepen om te zorgen dat de aandacht van mensen echt bij de Nationale Dodenherdenking is. De telecomproviders zien wel wat in het initiatief en zullen zich daarom inzetten voor dit doel. KPN, T-Mobile en Vodafone vragen daarom via verschillende media aan hun klanten om hun smartphone tijdens de herdenking uit te zetten.

Of je meedoet of niet, is uiteindelijk helemaal aan jou. De providers zullen hun netwerken niet sluiten, dus in principe is bellen nog gewoon mogelijk. Maar volgens het initiatief is het belangrijk om tijdens de stilte ook écht even helemaal stil te staan bij oorlog, slachtoffers en vrijheid.

2belminutenstilte k

Oorlog en vrijheid

2BelminutenStilte is een idee van kunstenaar Fabian Sapthu en schrijver Sidney Vollmer. “In lijn van alle stiltes door het hele land, is het mooi om te zien dat ook de drie telecomproviders van Nederland een soortgelijk signaal willen afgeven”, zegt Sapthu. “Namelijk dat je van alle 525.600 minuten die we per jaar kunnen bellen, er tijdens Nationale Dodenherdenking twee zijn die we met stilte mogen vullen.”

In een verklaring zeggen de providers dat ze dit initiatief steunen om een simpel en krachtig signaal af te geven. “De mobiele telefoon is een vanzelfsprekendheid geworden, maar minder vanzelfsprekend is het besef dat vrijheid iets bijzonders is. Hoe mooi is het dan om het bijzondere van die vrijheid te benadrukken door dat vanzelfsprekende apparaat even uit te zetten?”

Oproep

Vanaf vandaag worden klanten van KPN, T-Mobile en Vodafone opgeroepen om mee te doen door hun telefoon op 4 mei om 20:00 uur twee minuten uit te schakelen. De oproep gebeurt onder meer via social media, websites en nieuwsbrieven.

Lees het laatste iPhone-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu