Twitter biedt livestreams direct vanuit eigen app

Rutger Otto
15 december 2016, 14:11
2 min leestijd
Twitter biedt livestreams direct vanuit eigen app
X

X

Gratis

Reviewscore

8

Met de nieuwste update is het mogelijk om vanuit de Twitter-app te livestreamen. Wat betekent dat voor Periscope?

Lees verder na de advertentie.

Twitter heeft zijn app van een update voorzien. Hiermee wordt het mogelijk om een livestream te starten vanuit de Twitter-app zelf. Voorheen was daarvoor Periscope nodig, de livestream-app van Twitter. Die hoef je nu niet per se los te installeren om beelden uit te zenden, hoewel de optie volgens de update-beschrijving ‘ondersteund wordt door Periscope’.

Twitter livestream starten

Om een nieuwe stream te starten doe je het volgende:

  1. Open de Twitter-app;
  2. Tik op het icoon voor een nieuwe tweet (rechtsboven in beeld);
  3. Kies onder het tekstveld voor het Periscope-icoon met het woord ‘Live’;
  4. Start de stream.

De stream is vervolgens op Twitter te bekijken en via de Periscope-app. Op Twitter kan iedereen de live video bekijken en van daaruit reageren of hartjes versturen.

periscope twitter

Update voor Twitter

De update van Twitter doet ons wel afvragen wat de plannen zijn met Periscope. Het bedrijf, dat vorig jaar door Twitter werd overgenomen, was belangrijk in de opkomst van livestreams op de smartphone. Periscope maakte live-video’s populair, samen met Meerkat. Inmiddels bestaat Meerkat niet meer en Periscope wordt meer en meer onderdeel van Twitter’s reguliere app.

Aanvankelijk waren Periscope en Twitter redelijk van elkaar gescheiden. Je kon wel een link op Twitter laten plaatsen als je een livestream begon, maar daar bleef het bij. Later werden de streams geïntegreerd in de tijdlijn van Twitter, zodat je ze direct van daaruit kon bekijken. Inmiddels is de Periscope-app niet eens meer nodig. Toch blijft Periscope een aparte app, omdat niet elke Periscope-gebruiker ook een Twitteraar is.

Concurrentie met Facebook

Twitter maakt zich met deze update sterker op het gebied van livestreaming. Concurrent Facebook ondersteunt dit soort video’s namelijk al in zijn reguliere app. De functie wordt ook uitgerold voor Instagram. Door livestreams in Twitter te bouwen, kan zowel Periscope als Twitter meer gebruikers winnen. Daarnaast komen live uitzendingen goed tot zijn recht op Twitter, waar het meer draait om berichtjes van ‘nu’, daar waar Facebook niet per se de nieuwste posts toont.

Lees het laatste nieuws over Twitter

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu