Livestreamen met Instagram, zo doe je dat op je iPhone

Lars Paijmans
25 januari 2017, 12:37
2 min leestijd
Livestreamen met Instagram, zo doe je dat op je iPhone
Instagram

Instagram

Gratis

Reviewscore

8

Het hing al even in de lucht, maar vanaf vandaag kun jij er ook mee aan de slag. Instagram voegt Live video toe aan Instagram Stories. Zodat je nog gemakkelijker een moment kunt delen met je volgers. Wij laten zien hoe je een livestream start.

Lees verder na de advertentie.

Instagram Stories livestream

In een blogpost laat Instagram zien hoe Instagram Direct in zijn werk gaat. Meer dan honderd miljoen mensen maken al gebruik van Instagram Stories, en dat zal na de komst van Instagram Direct alleen maar toenemen.

instagram stories livestream

Door op de ‘Start Live Video’-knop te drukken en naar rechts te vegen over het scherm, kun je direct een livestream opstarten. Deze kunnen maximaal een uur duren en worden na afloop direct van je profiel gewist. Tijdens de uitzending kun je reacties van kijkers op je scherm zien, die je handmatig vast kunt zetten. Iemand die een Instagram Stories livestream gestart is, kun je herkennen aan de term ‘live’ onder zijn of haar avatar bovenin beeld. Daarnaast zal er een overzicht met ‘Top livestreams’ worden opgenomen in het Explore-tabblad.

De Instagram Stories livestream-functie is inmiddels ook in Nederland beschikbaar. Omdat het om een geleidelijke uitrol gaat, kan het gebeuren dat jouw account er pas de komende dagen toegang tot krijgt. Instagram stuurt iedereen een Story waarin de Live-functie wordt aangekondigd als jij er ook mee aan de slag kunt.

Live Video on Instagram Stories from Instagram on Vimeo.

Instagram Direct

Instagram is in hoog tempo de app aan het bijwerken. Zo werden er onlangs berichten toegevoegd die zichzelf automatisch verwijderen. Met Instagram Direct kun je gemakkelijk een verdwijnende foto of video naar een groep of individuele vriend versturen. Dit doe je door in de cameramodus naar rechts te vegen, waarna je op het pijltje tikt om de foto of video privé te versturen. Zodra de ontvanger ze gezien heeft, zullen ze automatisch uit hun inbox verdwijnen. Jij krijgt (net als bij Snapchat) een melding als iemand je Direct gezien heeft of opnieuw afspeelt. Deze automatisch verdwijnende berichten kun je alleen versturen naar personen die jou ook volgen.

Download Instagram in de App Store (gratis)

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store
Bron: Instagram
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu