De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 40 – 2015

Wouter Nijsen
4 oktober 2015, 15:54
4 min leestijd
De 11 leukste iOS-apps in de App Store week 40 – 2015

iPhoned zet iedere zondag de leukste iOS-apps voor je op een rijtje. Ideaal als je niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees verder en zorg dat je weer op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

De leukste iOS-apps op een rijtje

De afgelopen week heeft de App Store er weer duizenden nieuwe apps bijgekregen. Zo werd AmpMe uitgebracht, kreeg Google Maps Apple Watch-ondersteuning en konden we aan de slag met de toffe nieuwe game Shooty Skies.


Met de nieuwe iOS-app Aware is het heel gemakkelijk om iedere dag een statusupdate te geven aan een selectieve groep contacten, zodat zij altijd op de hoogte zijn hoe het met je gaat. Na het downloaden van Aware moet je de contactpersonen toevoegen aan wie jij een status-update wilt versturen. Als jij degene bent die wilt laten weten dat alles goed met je gaat, stel je de “Alles goed”-functie in.

AmpMe – Speaker & Music Sync

Amp Me inc

Gratis via App Store

Op een feestje, maar de muziek staat een beetje zacht? Gebruik de AmpMe-app om de smartphones van je vrienden te gebruiken als draadloze speakers. AmpMe werkt met behulp van één ‘host’-telefoon. Op deze telefoon wordt in SoundCloud de muziek afgespeeld, waarna iedereen met een smartphone, tablet of boxjes met bluetooth kan inloggen als speaker.

Shooty Skies

Mighty Games

Gratis via App Store

Shooty Skies is een kleurrijke shooter van (een gedeelte van) de makers van Crossy Road. In Shooty Skies kruip je in een vliegtuigje gemaakt van blokken en is het de bedoeling om steeds grotere golven vijanden overhoop te schieten. Met je vinger bestuur je het vliegtuigje, waarbij er automatisch geschoten wordt. Laat je het beeld los, dan kun je je wapen opladen voor een vernietigend schot.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Het heeft even geduurd, maar ook Googles kaarten-app Maps werkt eindelijk met de Apple Watch. Als je de app bijwerkt naar versie 4.11.0 kun je voortaan vanaf je pols routebeschrijvingen opvragen. De Google Maps Apple Watch-ondersteuning is nog wel wat beperkt. Zo kun je geen kaartje bekijken, maar alleen navigatieaanwijzingen. Bovendien moet je door de aanwijzingen swipen; iets dat Apples eigen kaarten-app automatisch doet.

No More Kings - Chess Puzzle

Christian Montoya

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De nieuwe iOS-game No More Kings lijkt op het eerste gezicht misschien op schaken, maar dat is het absoluut niet. De bedoeling is om alle puzzelstukken van het bord weg te spelen en als laatste de koning te vangen. Er zit echter een volgorde in de manier waarop je de stukken moet uitschakelen. Ga je de verkeerde kant op, dan kom je vast te zitten en moet je opnieuw beginnen.


Oktober is de maand waarin wereldwijd verstokte rokers proberen om van hun verslaving af te komen. De Stoptober-app voor iOS kan een handje helpen om de drang naar sigaretten te verminderen. Elke keer als je Stoptober opent geef je aan of je nog rookvrij bent om zo je score bij te houden. Vanaf de start ontvang je iedere dag voor de komende 28 dagen een bericht dat je ondersteunt bij het stoppen met roken.

RTL XL

RTL Nederland B.V.

Gratis via App Store

RTL XL voor iOS heeft een grondige make-over ondergaan. De dienst waarmee je online programma’s terug kan kijken is voorzien van een nieuw logo en design. De app heeft voortaan helemaal geen menu meer, maar is ingedeeld in drie logische onderdelen: Gemist, Home en Vooruit. Om van het ene onderdeel in het andere onderdeel te gaan, hoef je slechts naar links en rechts te swipen. Ook is er Chromecast-ondersteuning toegevoegd.

The Martian: Official Game

Little Labs, Inc.

€ 1,09 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De film The Martian draait inmiddels in de bioscoop en is één van de grootste sciencefiction-releases in jaren. Daar hoort uiteraard een (verhalende) game bij op iOS. Dit verhaal voor iOS (en watchOS) speel je op ongeveer dezelfde manier als Lifeline, maar met het verhaal van de film. Steeds krijg je van hoofdrolspeler Mark Watney (de enige overgebleven persoon op Mars) berichtjes en daar moet jij op antwoorden. Uitgesmeerd over een paar dagen speel jij het verhaal uit.

Tweetbot 5 for Twitter

Tapbots

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

De beste Twitter-app in de App Store is eindelijk vernieuwd. Tweetbot 4 brengt een groot aantal verbeteringen, waaronder een nieuw design voor de iPad. Bovendien zijn de versies voor de iPhone en iPad nu samengevoegd. Een fijne vernieuwing is toevoeging van de de Activity-tab. Hier vind je in realtime alle reacties, favorieten en retweets. Tweetbot 4 heeft ook een statistiekenpagina zodat je kunt zien hoeveel volgers je er dagelijks bij krijgt.

Television Time

Maximilian Litteral

Gratis via App Store

Television Time is een nieuwe app waarmee je series kunt bijhouden. Dat doet het op aantrekkelijke en simpele wijze en is ook beschikbaar voor Apple Watch. Television Time is visueel ingesteld, dankzij de grote plaatjes oogt de app erg aantrekkelijk. Naast afbeeldingen toont Television Time informatie over de series en kun je uiteraard doortikken naar de lijst met afleveringen. Deze wordt over de achtergrond gelegd met een afbeelding van de serie.

Combo Quest

Tapinator, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Combo Quest is door Apple gekozen als de gratis App van de Week. In de game ben je op queeste om de kroon van de koning terug te halen. Onderweg kom je monsters van verschillende formaten tegen die je moet verslaan om verder te kunnen. Er komt geen besturing bij kijken, het enige wat jij hoeft te doen is op het juiste moment te tikken op het scherm. Het spel oogt op het eerste gezicht simpel, maar is in de praktijk behoorlijk moeilijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu