Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Lifeline: het eerste interactieve verhaal op Apple Watch

11 mei 2015, 12:22
2 min leestijd
Lifeline: het eerste interactieve verhaal op Apple Watch
Lifeline...

Lifeline...

€ 2,99

Reviewscore

8

Een bericht op de Apple Watch. Een gestrande astronaut zoekt contact. Aan jou om antwoorden te geven en keuzes te maken. Heb je geen Apple Watch? Dit avontuur werkt ook met de iPhone.

Lees verder na de advertentie.

Lifeline is in essentie een soort text-adventure, zoals je vroeger Zork had. Toch voelt de game helemaal modern. Je hoeft zelfs geen commando’s in te voeren, maar je krijgt steeds twee antwoorden waaruit je kan kiezen.

Het verhaal

Lifeline draait om een astronaut, Taylor, die contact met je zoekt. Hij (of zij, dat is niet duidelijk) is gecrasht met zijn schip en is de enige overlevende. Jij bent als speler de enige waarmee hij contact kan maken, dus moet je hem begeleiden naar veiligheid. Belangrijk, want als Taylor doodgaat, is het einde verhaal en begin je helemaal opnieuw.

De game is op de iPhone te spelen, maar heb je een Apple Watch, dan is het des te leuker. Het werkt met notificaties. De astronaut neemt gedurende de dag contact op. Als Taylor zegt dat hij onderweg is naar een bepaald punt, dan duurt het bijvoorbeeld een uur voordat hij er is. Zolang moet je dan ook in het echt wachten. Dat maakt dat je niet de hele dag zit te lezen, maar dat je in korte sessies speelt en leest, wat ideaal is voor de Watch.

Daarnaast is het spel helemaal geoptimaliseerd. Zo kun je de digitale kroon gebruiken om door de tekst te scrollen. Na elke paar zinnetjes lijkt het alsof de astronaut typt en moet je even wachten. Als er een antwoord van je verwacht wordt, krijg je twee opties waaruit je kunt kiezen.

Overtuigend geschreven

Het schrijfwerk is fantastisch, gedaan door Dave Justus die eerder bijvoorbeeld The Wolf Among Us schreef, de game van Telltale Games. De astronaut komt echt tot leven dankzij de menselijke reacties. Als iets een slecht idee lijkt, krijg je daadwerkelijk snauwende of sarcastische reacties.

Verhaal speelt zich ‘live’ af

Het wachten tussen de gesprekjes door draagt eveneens bij aan het ‘echte’ gevoel van het spel. Er is echter wel een keerzijde. Is de astronaut dood, dan begin je opnieuw en maak je andere keuzes, maar de wachttijden blijven hetzelfde. En dat kan een beetje vervelend zijn.

Download Lifeline

Toch is Lifeline voor iedereen die van een (interactief) verhaal houdt aan te raden. Het bewijs dat spellen op de Apple Watch mogelijk zijn, is meteen ook geleverd. Hij is voor 2,99 euro in de App Store te downloaden. Voor de installatie is 20MB benodigd en iOS 8 of nieuwer.

Lifeline...

3 Minute Games, Inc.

€ 2,99 via App Store

Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Lifeline...
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu