Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Continu scrollen met Kindle is de beste manier om boeken te lezen

Erwin Vogelaar
29 augustus 2018, 14:42
2 min leestijd
Continu scrollen met Kindle is de beste manier om boeken te lezen
Amazon Kindle

Amazon Kindle

Gratis

Reviewscore

8

De Kindle-app laat je nu verticaal door boeken scrollen. Dit ‘continu scrollen’ is de beste manier om boeken te lezen.

Lees verder na de advertentie.

Via Kindle continu scrollen

De Kindle-app introduceert een nieuwe manier van boeken lezen. Het is nu mogelijk om verticaal te scrollen, waardoor je boek tot het einde blijft doorlopen. Dat klinkt onoverzichtelijk, maar blijkt de beste manier om te lezen.

Tot nu probeerde de Kindle-app het lezen van een papieren boek te imiteren. Net als op e-readers, lees je boeken in de app bladzijde voor bladzijde. Je krijgt enkel de kans om bijvoorbeeld een andere lettertype, de grootte van letters en ruimte tussen zinnen aan te passen. Met de nieuwste update van de iOS-app introduceert Kindle continu scrollen.

kindle continu scrollen

Door op deze manier te lezen zit er geen pauzemoment tussen bladzijdes, maar blijf je in het verhaal zitten. Lees je een non-fictie-boek, dan is ook veel makkelijker om stukken over te slaan die je niet boeiend vindt. Je scrolt makkelijk door tot de volgende alinea of het volgende hoofdstuk. Onder in het scherm is nog wel duidelijk te zien op welk percentage je zit en binnen hoeveel tijd je het boek waarschijnlijk uit hebt.

Makkelijk wisselen

De eerste keer dat je de app opent na de update, wordt continu scrollen automatisch ingeschakeld. In de app wissel je vervolgens makkelijk tussen de twee manieren van lezen.

Lees je een boek, dan tik je op het scherm om de knoppen tevoorschijn te halen. Vervolgens druk je bovenin op ‘Aa’. In het nieuwe scherm pas je onder andere de helderheid en het lettertype aan. Onderin het scherm staat een nieuw schakelaartje met ‘Continu scrollen’. Zet dit schakelaartje naar links om weer pagina voor pagina te lezen.

Amazon Kindle

AMZN Mobile LLC

Gratis via App Store

Boeken in een kwartiertje lezen

Lees je vaak non-fictie? Dan is de app Blinkist de moeite waard. Deze applicatie vat boeken samen en leest de samenvattingen voor. Een ideale manier om de boodschap van boeken mee te krijgen, zonder er teveel tijd aan te besteden. Lees onze Blinkist oogappel.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu