De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple Books: 3 zaken die je moet weten over de iBooks-opvolger

Michel van 't Klaphek
13 juni 2018, 13:07
2 min leestijd
Apple Books: 3 zaken die je moet weten over de iBooks-opvolger

iOS 12 brengt een hoop vernieuwingen met zich mee. Eén van deze toevoegingen is de Apple Books-app, dat de plaats inneemt van iBooks. Dit is er allemaal nieuw.

Lees verder na de advertentie.

Apple Books: dit is er veranderd

Het is voor het eerst dat Apple haar ‘boekenwinkel’ zo drastisch verandert. Zowel het ontwerp als de indeling zijn op de schop gegaan. Het uitgangspunt van de nieuwe app is om zowel schrijvers als lezers een prettige ervaring te bieden. In totaal worden er drie grote veranderingen doorgevoerd, die we hieronder een voor een met je doornemen.

1. Lees ik nu

In het nieuwe ‘Lees ik nu’-tabblad vind je boeken die je op dat moment aan het lezen (of luisteren) bent. Op basis hiervan doet de app automatisch aanbevelingen. Hij houdt hierbij ook rekening met welke boeken je in je Leeslijst hebt staan. Men kijkt hierbij vooral naar de meest recent toegevoegde boeken en uiteraard worden de aanbevelingen nauwkeuriger naarmate je meer boeken koopt.

2. Nieuwe winkel

Ook de ‘winkel’ is van een nieuw ontwerp voorzien. In het ‘Boekenwinkel’-tabblad krijg je in een overzicht te zien wat Apple Books in huis heeft. Van hitlijsten, speciaal samengestelde verzamelingen door curators tot aan aanbiedingen.

Daarnaast kondigde Apple tijdens de WWDC 2018 aan dat er zo nu en dan gratis boeken worden weggeven. In de Bibliotheek zie je hoeveel boeken je momenteel in je verzameling hebt en welke titels je al hebt uitgelezen.

3. Meer audioboeken

Daarnaast heeft Apple Books een speciale sectie met alleen maar audioboeken. Deze titels worden ingesproken waardoor ze ideaal te beluisteren zijn in de auto of trein. Uiteraard kun je de audioboeken ook beluisteren met CarPlay.

Apple Books zit in iOS 12, dat dit najaar uitkomt. Na het updaten vervangt de app automatisch iBooks. Nu al benieuwd naar de nieuwe softwareversie? Lees dan onze uitgebreide iOS 12 preview.

Het laatste nieuws over iOS 12

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu