Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Immer: Nieuwe lees-app wil de charme van papieren boeken digitaliseren

Lars Paijmans
14 januari 2019, 11:09
2 min leestijd
Immer: Nieuwe lees-app wil de charme van papieren boeken digitaliseren
Lees Grunberg

Lees Grunberg

Gratis

Reviewscore

8

Als je het aantal e-readers in de gemiddelde treincoupe telt, lijken veel mensen het er over eens te zijn: een smartphone is niet geschikt om een boek op te lezen. De nieuwe Nederlandse app Immer wil dat beeld op een slimme manier bijstellen.

Lees verder na de advertentie.

Immer wil boeken lezen op iOS opnieuw uitvinden

Hoewel er al jaren een digitale boekenwinkel op iedere iPhone en iPad staat, kennen we maar weinig mensen die een heel boek via het scherm van hun iDevice uitlezen. Best gek natuurlijk, aangezien de iPhone technisch prima in staat is om een boek leesbaar te maken.

Journalist Niels ‘t Hooft heeft daarom een nieuwe app in het leven geroepen die de manier van lezen op een smartphone en tablet opnieuw uitdenkt. Door te kijken naar de voor- en nadelen van deze apparaten als het op het lezen van boeken aankomt, pakt Immer het net wat anders aan dan we gewend zijn.

Immer

Boeken worden op een speciale manier ingevoerd in de app, zodat alinea’s niet zomaar afbreken als je scherm vol staat. In plaats daarvan is er goed nagedacht over het moment dat een stuk tekst wordt afgebroken en naar de volgende pagina gaat.

Het kan hierdoor gebeuren dat er maar een kleine alinea in het midden van je scherm staat, wat het lezen een stuk aangenamer maakt. Bovendien blijft op deze manier de spanningsboog, die de schrijver voor ogen had met de pagina-indeling van een papieren boek, in tact. Bladeren doe je gemakkelijk door op het scherm te tikken.

Ook heeft de app goed gekeken naar de drie gekleurde Activiteit-ringen van de Apple Watch. Een variant hierop vind je onderaan je scherm tijdens het lezen. Met drie ringen laat Immer hiermee zien hoe ver je bent in het hoofdstuk, het deel van het boek en het totale aantal pagina’s. Zo zie je in een oogopslag of je nog net een hoofdstuk kunt afronden voordat je moet stoppen met lezen.

Muziek tijdens het lezen

Om je extra onder te dompelen in de sfeer van een verhaal heeft Immer ook een muziekfunctie, die bijbehorende nummers afspeelt terwijl jij leest. Zo staat nu het boek Goede Mannen van Anon Grunberg prominent in de app, met drie uur aan muziek die de schrijver veel luisterde tijdens het maken van het verhaal.

Het eerste deel van het boek kun je gratis lezen, waarna je de rest voor 10,99 euro in de app kunt aanschaffen. Ben je daarna nog niet uitgelezen, dan staat er nog een serie met korte verhalen van Grunberg op je te wachten, die je voor 1,09 euro per stuk kunt aanschaffen. Daarmee heeft Immer wat ons betreft een veelbelovend begin. Al is het nu de vraag of we lang moeten wachten op het volgende boek dat op deze manier naar iOS komt.

Lees Grunberg

Immer Systems B.V.

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu