Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

De 8 beste iOS 10-widgets voor je iPhone en iPad

Lars Paijmans
21 september 2016, 20:00
4 min leestijd
De 8 beste iOS 10-widgets voor je iPhone en iPad

Eén van de grootste veranderingen van iOS 10 is het vernieuwde widgetscherm. Nu het besturingssysteem voor iedereen beschikbaar is, zijn er al talloze apps verschenen die hun voordeel doen met deze functie. Deze iOS 10-widgets mogen wat ons betreft niet op jouw iPhone of iPad ontbreken.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn onze favoriete iOS 10-widgets

Als je een app met een widget installeert, verschijnt deze automatisch in het overzicht met beschikbare widgets. Deze kun je op ieder moment raadplegen door naar beneden te scrollen in het widgetscherm en op ‘Wijzig’ te drukken.

1. Hello Weather

Hello Weather is onze favoriete weer-app van het moment, en de widget sluit hier mooi op aan. De simpele widget laat met een emoji en regel tekst zien waar je bent en wat het weerbericht is voor het komende uur. Door de widget uit te klappen, krijg je ook een korte voorspelling voor de rest van de dag te zien. Net zoals de volledige app dus behoorlijk minimaal, maar uitgebreid genoeg als je alleen de belangrijkste info wilt.

Download Hello Weather in de App Store (gratis)

Hello Weather

Electric Dream Machine Inc.

Gratis via App Store

2. WhatsApp

WhatsApp is bij veel mensen de meest gebruikte chat-app, wat de iOS 10-widget onmisbaar maakt. In deze widget krijg je een handig overzicht van je recente chats. Hier staan de gesprekken in die je recentelijk geopend hebt, zodat je er snel weer naartoe kunt. Door op ‘Toon meer’ te tikken, verschijnen er maximaal acht gesprekken. Naast individuele chats kunnen hier ook groepsgesprekken in getoond worden.

Download WhatsApp in de App Store (gratis)

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

3. Carrot Weather

Carrot Weather is een unieke weer-app, omdat alle voorspellingen op een komische en sarcastische manier geschreven zijn. Bovendien is de widget enorm uitgebreid, zonder dat hij veel ruimte in beslag neemt. Zo kun je aan een symbool zien wat de verwachting is, hoe de temperatuur is en aanvoelt en wat de wind doet. Een regeltje tekst eronder geeft je widgetscherm een gezonde dosis humor.

Download Carrot Weather in de App Store (4,49 euro)

CARROT Weather

Grailr LLC

Gratis via App Store

4. Activiteit

Als je een Apple Watch hebt, mag Apples Activiteiten-widget niet ontbreken. De drie gekleurde ringen die je gedurende dag al lopend, staand en intensief bewegend vol probeert te krijgen worden prominent in beeld gebracht. Zo weet je precies of je al op schema zit, of dat je misschien een extra rondje moet lopen in je lunchpauze. Naast de drie ringen staat precies hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel minuten je met training bezig bent geweest en hoe vaak je per uur hebt gestaan.

5. Siri-appsuggesties

Misschien wel de handigste van de iOS 10-widgets is er eentje van Apple zelf. Siri weet precies welke apps je het liefst gebruikt en zet deze in dit overzicht. Het is even wennen, maar de kans is groot dat hier iedere keer de apps staan die jij wil gaan openen. Een nieuwe manier om je homescreen te gebruiken, die in veel gevallen net wat sneller is als je veel mapjes op je scherm hebt staan.

6. Runtastic

Fanatieke hardlopers hebben met de Runtastic-widget een handige manier om snel de resultaten van de meest recente workout te bekijken. Deze laat in de kleine versie de datum, afstand en duur zien, terwijl je in de grotere versie ook info krijgt over de stijging, daling en het aantal calorieën dat je verbrand hebt.

Download Runtastic in de App Store (gratis)

adidas Running by Runtastic

adidas

Gratis via App Store

7. Citymapper

Citymapper is alleen actief in de Randstad, maar is voor iedereen die daar regelmatig met het openbaar vervoer rijdt een absolute aanrader. De widget laat je kiezen tussen de bus, trein, tram of metro, zodat je op basis van je locatie direct kunt zien waar de voertuigen vertrekken en in welke richting. Alle haltes en stations die je met een ster hebt opgeslagen zijn met deze widget altijd in de buurt.

Download Citymapper in de App Store (gratis)

Citymapper - de chille OV app

Citymapper Limited

Gratis via App Store

8. Google Maps

Google Maps laat je zelfs kiezen uit twee verschillende widgets. De app heeft een kleinere Resistijden-widget, die inspeelt op de Thuis en Werk adressen die je hebt opgegeven. Zo kun je snel zien hoe lang je er over doet om thuis te komen, afhankelijk van of je met het openbaar vervoer of met de auto reist. De ‘Openbaar vervoer in de buurt’-widget doet precies wat de naam doet vermoeden: een actueel overzicht van alle vertrektijden van bussen, treinen en metro’s afhankelijk van je locatie.

Download Google Maps in de App Store (gratis)

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's