De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Google Assistent-app nu in Nederland voor iOS te downloaden

Wouter Nijsen
3 augustus 2018, 9:07
1 min leestijd
Google Assistent-app nu in Nederland voor iOS te downloaden
De Google Assistent

De Google Assistent

Gratis

Reviewscore

7,5

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is het mogelijk om de Nederlandse Google Assistent voor je iPhone te downloaden. Hierdoor kun je de Siri-concurrent middels een aparte app gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Google Assistent iOS

Google begon vorige week met de uitrol van de Assistent naar Nederlandse gebruikers, maar de app werd niet direct goedgekeurd in de App Store. Daar is eindelijk verandering in gekomen, waardoor iedere iPhone-gebruiker de Assistent kan installeren. De stemassistent is als losse app beschikbaar, terwijl Google de Assistent op Android in het besturingssysteem zelf is verwerkt. Opvallend is dat veel Android-gebruikers nog op de Assistent wachten, maar alle mensen met een iPhone nu wel toegang hebben.

Google Assistent Nederlands

De Google Assistent werkt op ongeveer dezelfde manier als Siri, en kun je eenvoudige vragen stellen om je verder te helpen. Vraag bijvoorbeeld naar een grapje, of de Assistent een timer wil inzetten of wat je favoriete voetbalclub het afgelopen weekend heeft gedaan. De Assistent is helemaal afgestemd op Nederlandse gebruikers en bevat dan ook veel typisch Nederlandse grapjes en weetjes.

De Assistent werkt op samen met enkele Nederlandse bedrijven en omroepen, waarvoor de zogeheten ‘Actions on Google’ worden gebruikt. Dit betekent dat bedrijven, zoals de Albert Heijn, Bol.com en RTL Nieuws, specifieke functies kunnen inbouwen. In ons eerdere artikel over de Nederlandse Google Assistent lees je hier meer over.

Download de Google Assistent-app

Via de knop hieronder kun je de losse Google Assistent-app op je eigen iPhone downloaden en installeren. De stemassistent werkt op alle apparaten met iOS 10 of hoger en vraagt voor de installatie zo’n 116MB. Later dit jaar verschijnt hier de Google Home, een concurrent voor Apples HomePod, met natuurlijk de Nederlandse Assistent ingebouwd.

De Google Assistent

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu