De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Oogappels #22: Drafts is de ideale startplek voor al je teksten en gedachten

Erwin Vogelaar
6 april 2018, 19:23
3 min leestijd
Oogappels #22: Drafts is de ideale startplek voor al je teksten en gedachten
Drafts (Legacy Version)

Drafts (Legacy Version)

€ 5,49

Reviewscore

9

Er staan stapels apps in de App Store voor het bewaren van je notities, maar welke gebruik je nou? Drafts: Quick Capture is wat ons betreft de ideale startplek voor al je teksten en gedachten.

Lees verder na de advertentie.

Oogappel: Drafts: Quick Capture

Als je even snel iets wil noteren op je iPhone, dan zijn daar talloze apps voor. Misschien gebruik je daar gewoon Apples Notities-app voor, of Google Keep om je notities over meerdere systemen te synchroniseren. Deze apps werken goed, maar het kan beter. Drafts: Quick Capture is wat ons betreft de ideale startplek voor elke tekst op je iPhone. Of het nou een gedachte, boodschappenlijstje, e-mail, tekstbericht of wat anders is.

Eenvoud

Drafts heeft de ideale combinatie van pure eenvoud en toch genoeg opties. Die eenvoud zit allereerst in het feit dat je de app opent en direct kunt schrijven op een leeg vlak. Hierdoor zit er zo min mogelijk tijd tussen het pakken van je iPhone en het vastleggen van de gedachte of andere notitie die je wil bewaren.

drafts quick capture

Daarnaast heeft de app geen enkele afleiding. Je hoeft niet na te denken over de vorm waarin je de notitie giet, of wat je er mee gaat doen. Je hoeft alleen maar te schrijven. Maar laat je niet foppen door deze eenvoud, want de app bezit een hoop kracht.

Acties

Alle notities die je maakt worden opgeslagen in een inbox. Dat is de plek waar je later terugkomt en acties uitvoert. Bekijk je een notitie en druk je op de knop rechtsboven in het scherm, dan wordt je verwelkomd met een hele hoop opties. De eerste keer is dat wellicht een beetje overweldigend, maar deze opties bieden alles wat je nodig hebt.

De eerste mogelijkheid is dat je met een druk op de knop de tekst kopieert naar je klembord om vervolgens in elke andere app te plakken. Daarnaast kun je de notitie onder andere ook e-mailen, als tekstbericht sturen, exporteren, uitprinten en delen op Twitter. Het is tevens mogelijk om de tekst naar je iCloud, Dropbox, Google Drive, Evernote enzovoort te sturen. Drafts biedt dus echt een startplek voor je teksten, maar laat je ze vervolgens naar alle andere plekken sturen om er verder aan te werken.

Het is ook mogelijk om de app te tweaken naar je eigen wensen via aanpasbare javascript-acties, maar daar hoef je niet naar om te kijken als de app naar je wensen werkt.

Het went snel

Het is verrassend hoe snel Drafts went. Elke keer als we iets willen onthouden, open we de app om het op te schrijven waarna we het weer kunnen vergeten. Later kijken in de inbox om te zien wat we hebben genoteerd en of daar nog iets mee moet gebeuren. Sommige notities kunnen zo de prullenbak in, anderen hebben een actie nodig en anderen staan prima in de inbox voor een volgende dag.

Dat werkt veel beter dan bij het openen van je iPhone eerst moeten nadenken welke app je nodig hebt. Sla je een draft van een tweet op in Twitter of in Notities? Waar schrijf je die e-mail die je pas later wil verzenden? Waar sla je die gedachte op zodat je er daadwerkelijk weer eens naar kijkt in plaats van dat het verdwijnt tussen de talloze andere notities? Wellicht heb je een eigen systeem dat werkt, maar als dat niet zo is kun je Drafts overwegen.

drafts quick capture

Widget

Het is ook nog eens mogelijk om een Drafts-widget te plaatsen. In de widget zie je hoeveel notities er nog in je inbox staan en mogelijk dus nog acties nodig hebben, maar kun je ook razendsnel een nieuwe notitie starten door te typen of te praten. Door de widget uit te breiden zie je tevens de titels van je notities. Ook is er een Apple Watch-app.

Drafts: Quick Capture is wel redelijk prijzig, maar wat ons betreft is dat het waard om je gedachten duidelijker op orde te krijgen. Je vindt de app in de App Store via onderstaande link.

Download Drafts: Quick Capture in de App Store (5,49 euro)

Drafts (Legacy Version)

Agile Tortoise

€ 5,49 via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Lees ook onze andere Oogappels

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu