Overzicht: Dit zijn de 7 beste CarPlay-apps

Michel van 't Klaphek
23 oktober 2019, 19:24
3 min leestijd
Overzicht: Dit zijn de 7 beste CarPlay-apps

Met Apple CarPlay is je iPhone ook onderweg van waarde, maar dan zonder je af te leiden. Van simpelweg navigeren tot aan audioboeken luisteren: dit zijn de beste CarPlay-apps.

Lees verder na de advertentie.

Handige CarPlay-apps voor onderweg

CarPlay is een veilige en handige manier om je iPhone onderweg te gebruiken. Jammer genoeg worden nog niet alle apps ondersteund. In onderstaande lijst hebben we standaard-apps van Apple en aanvullende programma’s geselecteerd die onderweg echt niet mogen ontbreken.

1. Apple Kaarten

Als je in de auto zit moet je ergens naartoe. Een navigatie-app kan dan ook niet ontbreken. De meest voor de hand liggende optie is Apple Kaarten, de standaard navigator van CarPlay. Het programma kan navigeren, laat de reisduur zien en geeft uitgebreide instructies onderweg. Bovendien kun je met Siri je bestemming doorgeven en zo beide handen aan het stuur houden: wel zo veilig.

Kaarten

Apple

Gratis via App Store

2. Flitsmeister

Een aantrekkelijk alternatief voor Kaarten is Flitsmeister. Deze app van Nederlandse bodem vertelt eveneens wanneer je links- of rechtsaf moet slaan, maar houdt ook de flitsers en snelheidscontroles in de gaten. De eigen stemherkenning van Flitsmeister werkt wel minder goed dan Siri van Apple Kaarten.

Flitsmeister

Flitsmeister B.V.

Gratis via App Store

Ook interessant: De beste navigatie-apps voor Apple CarPlay

3. radioNED

Soms heb je geen zin in eigen muziek, of weet je niet wat je moet draaien. In dat soort situaties biedt de oude, vertrouwde radio uitkomst. Er zijn meerdere radio-apps voor CarPlay, maar wat ons betreft is radioNED een aanrader. De app is simpel opgezet, werkt vlot en het aanbod aan zenders is erg compleet.

radioNED

radioNED

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

4. WhatsApp

WhatsApp voor CarPlay is een uitgeklede versie van de app die je hoogstwaarschijnlijk al op je iPhone hebt staan. Het is vooral handig om berichten via Siri te sturen, al gaat dit natuurlijk minder makkelijk dan tekstjes typen. WhatsApp voor CarPlay is dan ook niet bedoeld om ellenlange gesprekken te onderhouden, maar om even te laten weten dat je eraan komt.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

5. Apple Music

Via de Muziek-app van Apple kun je door jouw gekochte muziek afspelen. Heb je een abonnement op Apple Music? Dan kun je onbeperkt liedjes van al je favoriete artiesten streamen. De interface voor CarPlay is lekker overzichtelijk en bovendien luistert de app naar Siri. Ook de Spotify-app kan overweg met CarPlay en biedt ongeveer dezelfde mogelijkheden als de Apple-app.

Apple Music

Apple

Gratis via App Store

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify

Gratis via App Store

6. Podcasts

Ben je uitgekeken op radiozenders die steeds dezelfde afspeellijst draaien? Neem dan eens een kijkje in de Podcasts-app van Apple. Het aanbod aan shows is enorm en dat betekent dat er altijd wel een programma bij zit naar jouw smaak. Podcasts zijn er in alle vormen en maten, waardoor er altijd eentje lang genoeg is voor jouw autorit.

Apple Podcasts

Apple

Gratis via App Store

7. Apple Books

Ga je een hele lange autorit maken? Combineer de tocht dan met een audioboek. Met Apple Books heb je een fors aanbod van topboeken tot je beschikking. Je kunt onder meer selecteren op genre, populariteit en taal. Het beste van alles is dat boeken ook in audioversie beschikbaar zijn. Een populair alternatief is Audible. Deze app van Amazon heeft het grootste aanbod van audioboeken.

Apple Books

Apple

Gratis via App Store

Audible - Amazon Audioboeken

Audible, Inc.

Gratis via App Store

CarPlay-apps rangschikken of vewijderen

Wil je de volgorde van apps aanpassen, of verwijderen? Ga dan in de Instellingen-app van je iPhone naar ‘Algemeen’ en tik op ‘CarPlay’. Selecteer vervolgens je auto en gebruik het toevoeg- of verwijdersymbool om apps toe te voegen, of te wissen. Versleep apps om de volgorde te wijzigen.

Wil je meer weten over Apples manier om veiliger onderweg te gaan? Check dan onze CarPlay-overzichtspagina. Een handige functie is de mogelijkheid om je auto terug te vinden. Check ook onderstaande video. Hierin leggen we stapsgewijs uit hoe CarPlay precies werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Meer over CarPlay

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu