Tip: Vind je geparkeerde auto terug met iOS 10
Rutger Otto

Dankzij een parkeerfunctie in de Kaarten-app van iOS 10 kun je gemakkelijk terugvinden waar de auto ook alweer staat. Daarvoor heeft je auto bluetooth of CarPlay nodig.

Auto terugvinden met iPhone

Ben je in een onbekende stad of ga je naar een plek waar jouw auto staat geparkeerd op een enorm groot terrein, dan is het wel handig om aan het eind van de dag herinnerd te worden waar hij staat. IOS 10 kan je daarbij een handje helpen. De Kaarten-app van Apple is namelijk vernieuwd en kan voortaan doorgeven waar de auto staat geparkeerd.

Om daarvan gebruik te maken moet je iPhone wel verbonden zijn met de auto. Dat kan via CarPlay of met Bluetooth. Heb je geen van die opties, dan kun je helaas geen gebruikmaken van deze functie.

auto terugvinden met iphone

Instellingen controleren

Is de iPhone (met iOS 10) verbonden aan de auto, dan doorloop je onderstaande stappen om er zeker van te zijn dat het werkt:

  1. Zorg dat je de Apple Kaarten-app op je iPhone hebt staan;
  2. Open de Instellingen-app van iOS;
  3. Scrol naar beneden en kies Kaarten;
  4. Check of het schuifje achter ‘Toon parkeerlocatie’ op groen staat.

Route naar de auto

Alles wat je nodig hebt om van de parkeerfunctie gebruik te maken, is nu ingeschakeld. Na een ritje met de auto hoef je niets meer te doen. Je kunt gewoon weglopen, als de iPhone de verbinding met Bluetooth of CarPlay niet meer ontvangt, wordt de locatie van de auto automatisch opgeslagen. Na een klein ogenblik verschijnt jouw geparkeerde auto al in de Kaarten-app. Via GPS kun je hem daarmee terugvinden als je een tijdje later weer wilt wegrijden. Je veegt in de app het zoekveld omhoog, in dat lijstje vind je de ‘Geparkeerde auto’-functie. Kies je daarvoor, dan zie je op de kaart waar je auto staat en kun je zelfs een route er naartoe volgen.

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.