De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Tip: Zo vind je je geparkeerde auto terug met je iPhone

Michel van 't Klaphek
1 april 2019, 13:10
2 min leestijd
Tip: Zo vind je je geparkeerde auto terug met je iPhone

Dankzij de parkeerfunctie in de Kaarten-app kun je gemakkelijk terugvinden waar de auto ook alweer staat. Je auto heeft daarvoor wel bluetooth of CarPlay nodig.

Lees verder na de advertentie.

Geparkeerde auto vinden met iPhone

Ben je in een onbekende stad of ga je naar een plek waar jouw auto staat geparkeerd op een enorm groot terrein? Dan is het wel handig om aan het eind van de dag herinnerd te worden waar hij staat. Je iPhone kan daarbij een handje helpen. De Kaarten-app van Apple onthoudt namelijk waar je auto geparkeerd staat, maar je moet wel aan een aantal zaken denken.

Zo moet je iPhone verbonden zijn met je auto. Dit kan via bluetooth of CarPlay. Heb je een wat oudere auto en deze opties niet? Dan werkt de parkeerfunctie van Apple Kaarten helaas niet. Check ook onze video waarin we uitleggen wat je nog meer met CarPlay kunt.

Check je instellingen eerst

Voordat je je geparkeerde auto terug kunt vinden moet je eerst een aantal instellingen controleren. Doorloop de volgende stappen om er zeker van te zijn dat het werkt:

  1. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Privacy’;
  2. Selecteer ‘Locatievoorzieningen’ en kies voor ‘Systeem’;
  3. Druk op ‘Belangrijke locaties’ en gebruik Touch ID, een pincode of Face ID om toegang te krijgen;
  4. Zorg dat de schakelaar bij ‘Belangrijke locaties’ aanstaat.

Daarnaast moet je er ook voor zorgen dat de Kaarten-app meewerkt. Ga daarvoor naar de Instellingen-app en druk op ‘Kaarten’. Verschuif vervolgens de schakelaar bij ‘Toon parkeerlocatie’ onder het ‘Je auto’-kopje. Uiteraard moet je ook je bluetoothverbinding aan hebben staan. Je hebt je iPhone nu goed ingesteld.

Zo vind je je auto terug

Na een autoritje hoef je nu niets meer te doen om ‘m terug te vinden. Zodra je uitstapt wordt de bluetoothverbinding van de iPhone met de auto verbroken, en de locatie van je auto gemarkeerd in de Kaarten-app. Je kunt dus gewoon weglopen zonder ergens naar om te hoeven kijken.

Geparkeerde auto vinden met iPhone 4

Na een paar seconden verschijnt jouw geparkeerde auto al in Kaarten. Zo kun je hem via gps weer terugvinden als je later weer terug wil rijden. Veeg daarvoor het zoekveld omhoog in de Kaarten-app en selecteer ‘Geparkeerde auto’ in het lijstje met suggesties. Eventueel kun je zelfs een routebeschrijving ernaartoe volgen.

De parkeerfunctie werkt overigens niet wanneer je in de buurt bent van je huis. De Kaarten-app heeft immers je woonadres opgeslagen en weet dus dat je in de buurt bent.

Download onze gratis iPhoned-app voor meer handige tips & tricks! 

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu