Het vervangen van een versleten iPhone-accu heeft positieve gevolgen voor de prestaties van het toestel. Maar hoe groot is het verschil nu precies? Deze video laat het zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Video: iPhone accuprestaties vergelijking

Eind vorig jaar bevestigde Apple iets wat veel iPhone-eigenaren al lang vermoedden: als de accu van je iPhone verslijt, nemen de prestaties af. Om te voorkomen dat het toestel uitvalt, neemt de snelheid af. Vervang je vervolgens de accu, dan presteert de iPhone weer als nieuw.

iPhone accuprestaties vergelijken

Wat een verschil dit maakt, laat YouTuber Bennet Sorbo zien. In een video vergelijkt hij een iPhone 6S voor en na het laten vervangen van de accu door Apple. Het toestel is inmiddels twee jaar oud, dus de batterij had zijn beste tijd gehad.

Wat interessant is aan de video is dat het niet twee verschillende iPhones, maar exact dezelfde iPhone 6S naast elkaar legt. Hierdoor kun je goed zien wat voor verschil het maakt om je accu te laten vervangen. Het verschil is direct zichtbaar. Of je nu wat internetpagina’s opent in Safari of wat apps start, de iPhone met de nieuwe accu heeft er zichtbaar heel wat minder moeite mee.

Apple leert van zijn fouten

Om gebruikers beter te informeren over de staat van de accu, voegt Apple met iOS 11.3 een nieuwe batterijbeheer-instellingen toe. Hier kun je zien hoe het er met de gezondheid van je accu voorstaat, en schakel je handmatig in of uit of de prestaties worden beperkt.

Ben je na het zien van de video overtuigd? Dan kun je dit jaar extra goedkoop je iPhone-accu laten vervangen bij Apple. Het bedrijf is namelijk een speciaal accureparatieprogramma gestart, waardoor je voor 29 euro een gloednieuwe accu in je iPhone kunt laten zetten. Houd echter wel rekening met een wachttijd, die van toestel tot toestel verschilt. Je leest alles over dit accuprogramma in onze onderstaande FAQ.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.