Man bouwt werkende iPhone 6S met Chinese reserveonderdelen

13 april 2017, 12:26
2 min leestijd

Softwareontwikkelaar Scott Allen kocht op de Chinese markt losse iPhone-onderdelen en wilde daarmee zelf een werkende iPhone 6S bouwen.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6S bouwen met losse onderdelen

In het Chinese Shenzhen vind je in kleine winkeltjes allerlei onderdelen voor smartphones. Scott Allen was er al een paar keer geweest, toen iemand vroeg of je met die onderdelen een werkende iPhone 6S zou kunnen maken. De softwareontwikkelaar besloot het uit te zoeken.

Allen koos niet alleen voor de iPhone 6S omdat hij dat toestel zelf in bezit heeft en zou kunnen vergelijken. Van de iPhone 7 zijn simpelweg minder onderdelen verkrijgbaar, wat de belangrijkste reden bleek om niet voor Apples nieuwste telefoon te kiezen. Van de iPhone 6S waren enkele onderdelen eveneens lastig verkrijgbaar, met name het moederbord.

iphone 6s bouwen

Tijd en geld

Scott Allen besloot een video te maken van zijn project om een eigen refurbished iPhones 6S te bouwen. Die vind je boven dit artikel. Een dag nadat Allen zijn interessante korte film uploadde, is hij al ruim 800.000 keer bekeken. In de video zie je dat de iPhone-onderdelen (waaronder complete behuizingen) zelfs buiten op straat worden verkocht. Uiteindelijk vindt Allen alle onderdelen om een iPhone 6S te bouwen en krijgt hij het toestel met wat hulp aan de praat.

Als de ontwikkelaar een goedkope iPhone 6S wilde hebben, kon hij hem beter gewoon kopen. In totaal was Allen zo’n 1000 dollar kwijt aan onderdelen, schrijft hij op Reddit. “Maar daaronder waren veel extra onderdelen, stukken die ik kapotmaakte of gereedschap wat ik niet nodig bleek te hebben.” Van de onderdelen die uiteindelijk in de telefoon kwamen, schat Allen de waarde op 300 dollar. In de Apple Store in Hong Kong kost een vergelijkbaar model het dubbele.

Refurbished iPhone 6S

Uiteindelijk was het bouwen van een iPhone 6S ‘vrij makkelijk’. Scott Allen had geen ervaring met het bouwen van smartphones. Wel kostte het naast flink wat geld ook behoorlijk wat tijd. Het project duurde in totaal bijna vijf maanden. Een iPhone 6S refurbished kopen of een nieuwe losse iPhone 6S kopen is dus een stuk gemakkelijker.

Lees het laatste nieuws over de iPhone 6S

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu