Slapen met Spotify: zo gebruik je de nieuwe slaaptimer voor iOS
Dilara Isik

Luister je graag muziek voor het slapengaan? Vanaf nu kun je in Spotify instellen dat de app automatisch afsluit na een bepaalde tijd. We laten zien hoe dit werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Spotify-slaaptimer voor iOS

De slaaptimer van Spotify is al een tijdje beschikbaar voor Android-gebruikers, maar sinds vandaag ook op iPhones te gebruiken. Terwijl jij je vast installeert in bed kun je zonder zorgen naar muziek blijven luisteren. Zo stel je de timer in:

  1. Open Spotify en zet een afspeellijst aan waar je naar wil luisteren;
  2. Tik op de drie puntjes rechtsboven in het scherm;
  3. Scroll naar beneden en tik op ‘Sleep Timer’ of ‘Timer voor slaapstand’;
  4. Stel in na hoeveel minuten je wil dat de muziek vanzelf stopt.

Zorgeloos in slaap vallen

Je herkent de timer aan het maantje. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je in slaap valt terwijl je muziek aanstaat, want je stelt in dat Spotify na een bepaalde tijd zelf stopt. De timer telt af tussen de vijf minuten en een uur. Als je bijna in slaap valt, hoef je dus ook niet meer wakker te worden om de muziek alsnog uit te zetten.

Soortgelijke functie in Apple Music

De slaaptimer-functie is vanaf nu voor iedereen beschikbaar, maar het kan nog wel even duren voordat de update voor iedereen beschikbaar is. Als je Apple Music gebruikt, heb je een soortgelijke functie. Dan zet je een timer in de standaard klok-app van iPhone. Via ‘Als timer eindigt’ kies je voor ‘Stop afspelen’ helemaal onderaan de lijst.

Eerder verscheen een andere handige update voor iPhone-gebruikers: Siri-ondersteuning voor Spotify. Hiermee kun je Siri opdragen om een nummer af te spelen in Spotify. Ook kun je een liedje van Spotify toevoegen in Snapchat. Wil je meer weten? Hier vind je alles wat je moet weten over Spotify.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify Ltd.

9,4 (877711 reviews)
Gratis via App Store

Het laatste nieuws over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.