Siri-ondersteuning voor Spotify en Apple TV-app nu beschikbaar: zo werkt het
Lars Paymans

We hebben er lang op moeten wachten, maar vanaf nu kun je Siri eindelijk gebruiken om nummers op Spotify af te spelen. iPhoned laat zien zien hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Eindelijk: Siri Spotify-ondersteuning nu beschikbaar

Apples spraakassistent Siri luisterde tot nu toe enkel naar muziekvragen die over Apple Music gingen. Zodra een concurrerende muziekdienst als Spotify er aan te pas kwam, gaf de assistent geen thuis. Dit tot frustratie van veel Spotify-luisteraars, die hierdoor geen stembediening konden gebruiken om Spotify te bedienen.

Siri Spotify-ondersteuning

Met de komst van iOS 13 is Apple wat soepeler geworden, en daar maakt Spotify dankbaar gebruik van. We zagen de afgelopen weken al dat Siri-ondersteuning werd getest voor de muziekdienst en nu is dit voor iedereen beschikbaar.

Zo activeer je Siri Spotify-ondersteuning op je iPhone

  1. Zorg dat je iPhone of iPad op iOS 13 of iPadOS 13 of nieuwer draait;
  2. Download de meest recente update van de Spotify-app;
  3. Zeg ‘Hé Siri, speel X op Spotify’, met op de plaats van de X een naam van een artiest;
  4. Geef toestemming aan Siri om Spotify-gegevens te gebruiken;
  5. Siri opent nu automatisch de juiste pagina in Spotify.

Het geven van toestemming is eenmalig, wat betekent dat je Siri nu volledig handsfree kunt bedienen op je iPhone. Handig, want dat komt bijvoorbeeld goed van pas in de auto. Ook kun je Siri hierdoor nu gebruiken op CarPlay, AirPods en de HomePod.

Op deze manier kun je bijvoorbeeld een artiestenpagina openen, maar ook je favoriete afspeellijsten, specifieke albums en nummers. Daardoor werkt Siri nu net zo goed samen met Spotify als met Apple Music.

Spotify nu ook beschikbaar op de Apple TV

Een andere fijne verbetering voor Spotify-luisteraars is de introductie van een gloednieuwe Apple TV-app. Deze maakt het makkelijk om je volledige Spotify-bibliotheek op je tv af te spelen en geeft een schermvullende weergave van albumhoezen, afspeellijsten en meest recent geluisterde albums. De app is gratis te downloaden en gebruiken voor alle Spotify-abonnees.

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify Ltd.

9,4 (872653 reviews)
Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Spotify

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.