De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Stappenplan: draadloos bestanden printen met je iPhone en iPad

Wouter Nijsen
4 maart 2014, 17:15
2 min leestijd
Stappenplan: draadloos bestanden printen met je iPhone en iPad

Draadloos bestanden uitprinten is inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Apple heeft met AirPrint, een technologie uit de eigen koker, iets fijns in handen: afdrukken maken vanaf je toestel zonder dat er een kabel nodig is. Check ons stappenplan en kom erachter hoe je gemakkelijk draadloos kunt printen met je iPhone en iPad!

Wat is AirPrint?

AirPrint overtuigt omdat je binnen luttele seconden allerlei documentbestanden via een draadloos netwerk kunt afdrukken. Honderden applicaties ondersteunen AirPrint en ook printers van diverse fabrikanten werken met de technologie. Wie een oude printer thuis heeft staan die is aangesloten op de usb-poort van een Apple AirPort-station, heeft echter minder geluk. Deze printers worden immers niet ondersteund. Toch is het nog geen einde verhaal.

In dit artikel vind je handige tips hoe je je iPhone kunt foppen. Je kunt met programma’s je smartphone laten denken dat je printer een AirPrinter is. Laten we beginnen met HandyPrint, een programma van NetPuting dat exclusief is ontworpen voor Mac OS X. Je kunt het veertien dagen gratis uitproberen, waarna je een nader te bepalen donatie moet doen om nog verder van het programma gebruik te kunnen maken. Voor nu is HandyPrint niet voor Windows beschikbaar en of daar binnenkort verandering in komt is niet te zeggen.

Draadloos bestanden printen met je iPhone en iPad

printen met je iPhone

Hoe dan ook, zodra je het programma hebt opgestart, volgt de rest zich vanzelf. Je klikt op ‘Add Virtual Printer’ om je printer van je keuze toe te voegen. Daarna druk je op de virtuele schakelaar, waarna HandyPrint verbinding maakt met je iPhone. Nu is het een kwestie om op je iPhone naar het document te gaan dat je wilt afdrukken.

Druk op het bekende pictogram ‘Delen’ en kies daarna voor de optie afdrukken. Je komt nu in het menu ‘Printeropties’ terecht. Hier kies je de printer die je zojuist via HandyPrint hebt gedeeld. Druk simpelweg op die printer en je document wordt geprint. Een kind kan de was doen!

Heb je geen Mac, dan kun je met behulp van apps je documenten uitprinten, zónder dat daarbij een computer voor nodig is. Voorbeelden van handige applicaties zijn Printer Pro en PrintCentral voor iPhone.

Een andere optie is PrinterShare of nogmaals HandyPrint. Wil je via Windows bestanden afdrukken via je Apple-toestel, dan kun je naar bovenstaande video kijken die je stapsgewijs vertelt hoe je dat moet doen.PrinterShare Premium

Dynamix Software

€ 5,99 via App Store

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check ons overzicht met iPhone tips!

De beste iPhone aanbiedingen op een rijtje

Ben je juist op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk dan de beste iPhone aanbiedingen van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu