Vingerafdrukken beheren met Touch ID op de iPhone 5S

6 april 2014, 16:24
2 min leestijd
Vingerafdrukken beheren met Touch ID op de iPhone 5S

Met Touch ID, de beroemde vingerafdrukscanner op de iPhone 5s, kun je je toestel beveiligen met jouw persoonlijke vingerafdruk. Je kunt maar liefst vijf keer een afdruk registreren. Om niet het overzicht te verliezen, geeft iPhoned je enkele handige Touch ID tips, zodat je straks precies weet welke afdruk bij welke registratie hoort – en vice versa.

Lees verder na de advertentie.

De beste Touch ID tips

Touch ID tips

Wanneer je niets doet aan de namen van de geregistreerde vingers, kan het een onoverzichtelijk zooitje worden in het menu van de Touch ID scanner. De geregistreerde vingers krijgen namelijk allemaal automatisch een naam toegewezen, namelijk Vinger 1, Vinger 2, Vinger 3 en ga zo maar door. Om te zien welke vinger bij de vijf Touch ID-vingers hoort, is het aan te raden om de namen te hernoemen.

Daarvoor ga je naar: ‘Instellingen > Algemeen > Toegangscode > Vingerafdruk’. Hier vul je de pincode van je iPhone 5S in. Daarna druk je op vingerafdrukken. Leg hier simpelweg je vinger op de home-knop en de naam van de geregistreerde vinger zal opduiken. Als je op ‘Wijzig’ drukt duiken er rode bolletjes op en kun je de gescande vingers een andere naam geven, zodat je ze in het vervolg makkelijker kunt herkennen.

‘Wijsvinger 2’ of ‘Oor 3’

touch id tips

Aangezien de scanner ook werkt met andere lichaamsonderdelen, kun je de geregistreerde afdrukken een andere naam geven dan ‘Vinger 1’ of ‘Vinger 2’. Leg bijvoorbeeld je pink op de scanner en noem de geregistreerde vinger ‘Pink 1’. Handig én leuk!

Waarom is het handig om je gebruikte vingers te beheren? Dat kan verschillende redenen hebben. Als bijvoorbeeld meerdere mensen gebruik maken van de iPhone 5S, is het handig om te weten welke afdruk van welke persoon is.

Meer tips over Touch ID

Ook als je niet langer wilt dat je partner of een andere persoon toegang krijgt tot je iPhone 5S, kun je zijn of haar afdruk makkelijker en sneller weggooien als je alles netjes hebt bijgehouden. Volg daarom bovenstaande tips en alles met betrekking tot de Touch ID scanner zal een stuk soepeler verlopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu