De 5 beste iPhone 5S camera tips

9 januari 2014, 16:07
2 min leestijd
De 5 beste iPhone 5S camera tips

De camera op de iPhone 5S is de beste die Apple ooit heeft gemaakt voor zijn smartphones. Met deze iPhone 5S camera tips behaal je er optimale resultaten mee!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 5S camera

Met de iPhone 5S camera is het niet alleen gemakkelijk om foto’s te maken, maar ook nog eens erg leuk. De resultaten die je met de camera bereikt, zijn immers erg goed. Hieronder geven we een vijftal tips, waarmee je nog betere foto’s schiet met de camera van je iPhone 5S. Deze tips kun je echter ook gebruiken bij andere Apple-toestellen met iOS 7.

→ Op zoek naar meer wetenswaardigheden over de iPhone 5S en andere iPhones? Lees ze in onze tips-sectie!

iPhone 5S camera tips

1. Gebruik de burstmodus
Als je een snel bewegend object wilt fotograferen, is het soms lastig om een scherpe foto te schieten. Je kunt echter meerdere kiekjes in korte tijd maken door de sluiterknop in de iPhone 5S camera-app in te houden. Zo maak je tot 10 foto’s per seconde, waarna je Apple-toestel je automatisch de beste voorschotelt.

2. Stel een raster in
Een mooie foto wordt gekenmerkt door een goede compositie. Om het jezelf makkelijk te maken, kun je ervoor kiezen om een raster in te stellen. Dit kan niet in de camera-app zelf, maar via ‘Instellingen>Foto’s en Camera’. Schakel vervolgens de optie ‘Raster’ in.

3. Schiet foto’s als een panorama
Een panoramafoto is een goede manier om een mooi uitzicht in beeld te brengen. Je vindt de panoramafunctie in de camera-app door naar rechts te vegen naar de juiste optie. Tik vervolgens op de sluiterknop onderin en verplaats je iPhone in een vloeiende beweging van links naar rechts.

4. Gebruik een fotofilter
Op een druilerige herfst- of winterdag kun je één van de beschikbare filters in de camera-app gebruiken om je kiekjes toch wat kleur te geven. Je vindt deze Instagram-achtige filters via de knop rechtsonder in de camera-app. Vervolgens bekijk je, door op het filter te tikken, real-time hoe het resultaat eruit gaat zien.

5. Schakel de HDR-modus in
Door gebruik te maken van de HDR-modus zorg je ervoor dat zowel donkere als lichte delen in foto’s goed worden belicht. Je iPhone neemt hiervoor meerdere foto’s en het resultaat is niet altijd even waarheidsgetrouw, maar vaak wel fraai. De HDR-functie in de iPhone 5S camera-app schakel je eenvoudig in door boven in beeld te tikken op ‘HDR uit’.

Ben je er nu van overtuigd dat de iPhone 5S echte de beste camera heeft en wil je deze graag zelf hebben? Neem dan een kijkje op onze iPhone 5S kopen pagina, waar je een overzicht vindt van de meest actuele en voordeligste iPhone 5S aanbiedingen.

Het laatste iPhone 5S nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu