Zo maak je een back-up van je iOS-contacten

10 februari 2016, 15:45
2 min leestijd
Zo maak je een back-up van je iOS-contacten

Een digitaal adresboek verlies je niet graag, want dan ben je alle contacten kwijt. Het is daarom verstandig om een back-up te maken. In dit artikel leggen we uit hoe.

Lees verder na de advertentie.

iPhone-contacten back-up

Je adresboek op de iPhone is kostbaar, waarschijnlijk meer dan je je beseft. Raak je jouw telefoon kwijt of raakt hij erg beschadigd, dan zijn de verzamelde contacten foetsie. Maar daar kun je je tegen wapenen door een back-up te maken. Raak je een toestel kwijt, dan heb je in elk geval de contactgegevens nog.

Een reservekopie maken kan op verschillende manieren, de makkelijkste is via iCloud. Waarschijnlijk hoef je er niets eens iets voor te doen, want meestal staat de back-up van contacten al ingeschakeld op je Apple-apparaten. Is dat niet het geval of wil je het checken, volg dan onderstaande stappen op je iPhone:

 1. Ga naar de Instellingen-app en kies voor ‘iCloud’;
 2. Zet het schuifje achter ‘Contacten’ op groen.
contacten backup mac

En zo werkt het op de Mac:

 1. Ga naar de Systeemvoorkeuren en klik op ‘iCloud’;
 2. Vink het vakje voor ‘Contacten’ aan.

Heb je alles ingeschakeld, dan wordt de contactinformatie automatisch met iCloud gedeeld. Dat betekent dat je alle contacten kunt terugvinden via iCloud.com. Via de website is het eveneens mogelijk om nieuwe contacten toe te voegen of om informatie van contacten aan te passen. Na het opslaan worden de gegevens direct gesynchroniseerd op andere apparaten.

contacten-archief

Exporteren op de Mac

Heb je een Mac, dan kun je contacten ook exporteren vanuit de Contacten-app en de informatie lokaal opslaan of op een clouddienst naar keuze. Dat is wellicht handiger als je bijvoorbeeld veel gebruikmaakt van Google Drive, Dropbox of Stack. Het exporteren doe je zo:

 1. Open de Contacten-app op Mac;
 2. Ga naar ‘Archief’;
 3. Zet je muiscursor op ‘Exporteer’ en kies vervolgens ‘Contacten-archief’;
 4. Geef het bestand een naam, zet ‘m in een map naar keuze en klik op ‘Opslaan’.

Wil je de contacten weer terugplaatsen, dan ga je weer naar de Contacten-app en kies je ‘Archief > Importeer’. Kies dan het backup-bestand en de contacten worden weer ingeladen.

Contactenlijst als PDF op Mac

Naast het archiveren van je contacten als backup-bestand, is het ook mogelijk om ze op te slaan in een lijst als pdf. Dat komt van pas als je ze wilt uitprinten of meenemen. Het werkt als volgt:

 1. Ga naar de Contacten-app op de Mac;
 2. Kies ‘Archief’ en dan ‘Exporteer als PDF’;
 3. Kies een bestandsnaam en map en klik op ‘Opslaan’.
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu