Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via Chromecast

Redactie
6 juli 2023, 16:00
3 min leestijd
Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via Chromecast

Chromecast een ideaal om video’s naar je televisie te streamen, maar het is soms even zoeken hoe je het scherm van iPhone spiegelt. Wij leggen je uit hoe het werkt!

Lees verder na de advertentie.

Een iPhone-scherm spiegelen

Vrijwel iedereen heeft of kent iemand met een Chromecast. Met dit kleine Google-apparaat tover je iedere tv om tot een ‘Smart TV’. Je kunt bijvoorbeeld films en video’s van apps op je smartphone naar het grote scherm streamen. Zo is het met Chromecast enorm gemakkelijk om Netflix of Ziggo Go op het grote televisiescherm af te spelen.

Lees ook: Apple TV+ kijken via je Chromecast? Zo doe je dat

Het spiegelen van je iPhone gaat soms net iets moeilijker. Apple heeft AirPlay geïntroduceerd om het scherm van je iPhone op een televisie af te spelen. Helaas werken niet alle televisies met AirPlay, zeker de oudere modellen moeten het vaak zonder de functie doen. Gelukkig kun je het scherm van je iPhone wél via Chromecast spiegelen. Hiervoor moet je eerst een externe app installeren:

  1. Download en open de app TV Mirror for Chromecast;

  2. Als de Chromecast al is ingesteld en je iPhone op dezelfde wifi is aangesloten, herkent de app je Chromecast gelijk. Zo niet, stel deze dan eerst in;

  3. Tik op de naam van je Chromecast waarnaar je het scherm wil casten, bijvoorbeeld ‘Woonkamer’;

  4. Na het kijken van een advertentie tik je op ‘Cast screen’ en vervolgens op ‘Start uitzending’.

chromecast tv mirror app

Je scherm is nu te zien op je televisiescherm. Wil je stoppen met casten? Tik dan in de app op ‘Stop uitzending’, of tik linksboven op je klok en daarna op ‘Stop’. De app is dus vooral geschikt voor het kijken van video’s via Safari of Chrome. Zo kun je ook series streamen naar Chromecast die niet op een app als Netflix of HBO Max staat. TV Mirror for Chromecast is gratis te installeren in de App Store:

TV Mirror for Chromecast

Kraus und Karnath GbR 2Kit Consulting

Gratis via App Store

Alternatieve apps

Ben je geen fan van TV Mirror for Chromecast? Er zijn meerdere apps waarmee je scherm van je iPhone (en iPad) naar de tv kunt spiegelen. De meesten zijn gratis te downloaden, maar niet gratis te gebruiken.

TV Mirror verdient geld via advertenties. Voordat je begint met spiegelen krijg je dus een reclame te zien. Alternatieven als Streamer for Chromecast + laten geen advertenties zijn, maar hier heb je dan weer wel een (betaald) abonnement voor nodig.

Je kunt ook nog voor Chromecast TV Screen Mirroring kiezen. Deze app heeft een gratis versie, maar je ziet dan wel continu een watermerk in beeld. Door te betalen kun je deze verwijderen. Kortom: er zijn meerdere manieren om een iPhone-scherm naar een Chromecast te spiegelen. Het is aan jou welke optie de voorkeur heeft.

chromecast iPhone scherm spiegelen

Meer handige Chromecast-tips

De Chromecast is weliswaar van Google, maar ook Apple-gebruikers kunnen veel plezier beleven aan de kleine hdmi-dongle. Het is immers de ideale manier om van je oude televisie een slim toestel te maken. Op iPhoned schrijven we daarom regelmatig over het handige streamingapparaat.

Lees ook: Chromecast in combinatie met de iPhone en iPad: zo werkt het

Beginners kunnen terecht bij onze gids over het instellen van een Chromecast op je iPhone (of iPad). Vervolgens leggen we uit hoe je Spotify vanaf je Mac(Book) naar een Chromecast kunt streamen. Twijfel je nog tussen het aanschaffen van een Apple TV of een Chromecast? Lees dan onze vergelijking, waarin we de Apple TV en Chromecast tegenover elkaar zetten!

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu