De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via de Chromecast

Michel van 't Klaphek
22 maart 2021, 14:28
2 min leestijd
Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via de Chromecast

Ook voor iPhones is de Chromecast een handig apparaatje om video’s naar je televisie te streamen. Helaas is het met een Apple-telefoon wel wat omslachtiger om je telefoonscherm te spiegelen op je tv. Maar, het is niet onmogelijk. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Een iPhone-scherm spiegelen

Vrijwel iedereen heeft of kent iemand met een Chromecast. Met dit kleine Google-apparaat tover je iedere tv om tot een ‘Smart TV’. Je kunt bijvoorbeeld films en video’s van apps op je smartphone naar het grote scherm streamen.

Android-gebruikers kunnen ook kun telefoonscherm dupliceren (spiegelen) naar de tv. Dit werkt via Google Home, de app die je nodig hebt om je Chromecast in te stellen en bedienen. Helaas kunnen iPhone-bezitters hier niet mee overweg. Gelukkig kun je het scherm van je iPhone wel op een andere manier spiegelen. Je hebt hier wel een externe app voor nodig:

  1. Download en open de app TV Mirror for Chromecast;

  2. Als je Chromecast al is ingesteld en je iPhone op dezelfde wifi is aangesloten, herkent de app je Chromecast gelijk. Zo niet, stel deze dan eerst in;

  3. Tik op de naam van je Chromecast waarnaar je het scherm wil casten, bijvoorbeeld ‘Woonkamer’;

  4. Na het kijken van een advertentie tik je op ‘Cast screen’ en vervolgens op ‘Start uitzending’.

Spiegel Chromecast op TV

Je scherm is nu te zien op je televisiescherm. Wil je stoppen met casten? Tik dan in de app op ‘Stop uitzending’, of tik linksboven op je klok en daarna op ‘Stop’.

TV Mirror for Chromecast

Kraus und Karnath GbR 2Kit Consulting

Gratis via App Store

Alternatieve apps

Ben je geen fan van TV Mirror for Chromecast? Er zijn meerdere apps die het scherm van je iPhone (en iPad) naar de tv kunnen spiegelen. De meesten zijn gratis te downloaden, maar niet gratis te gebruiken.

TV Mirror verdient geld via advertenties. Voordat je begint met spiegelen krijg je dus een reclame te zien. Alternatieven als Streamer for Chromecast + laten geen advertenties zijn, maar hier heb je dan weer wel een (betaald) abonnement voor nodig.

Je kunt ook nog voor Chromecast TV Screen Mirroring kiezen. Deze app heeft een gratis versie, maar je ziet dan wel continu een watermerk in beeld. Door te betalen kun je deze verwijderen. Kortom: er zijn meerdere manieren om een iPhone-scherm naar een Chromecast te spiegelen. Het is aan jou welke optie de voorkeur heeft.

Meer handige Chromecast-tips

De Chromecast is weliswaar van Google, maar ook Apple-gebruikers kunnen veel plezier beleven aan de kleine hdmi-dongle. Op iPhoned schrijven we dan ook regelmatig over het streamapparaat.

Beginners kunnen terecht bij onze gids over het instellen van een Chromecast op je iPhone (of iPad). Vervolgens leggen we uit hoe je Spotify vanaf je Mac(Book) naar een Chromecast kunt streamen. En moet je nog een keuze maken, dan zetten we de Apple TV en Chromecast tegenover elkaar.

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu