Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via de Chromecast

Dilara Isik
22 maart 2021, 14:28
2 min leestijd
Tip: zo spiegel je een iPhone-scherm op je TV via de Chromecast

Ook voor iPhones is de Chromecast een handig apparaatje om video’s naar je televisie te streamen. Helaas is het met een iPhone wat omslachtiger om je telefoonscherm te spiegelen op je tv, maar het is niet onmogelijk. Zo doe je het.

Een iPhone-scherm spiegelen

Bijna iedereen gebruikt het: de Chromecast. Met dit kleine apparaatje tover je elke tv om tot een Smart TV. Door middel van wifi stream je video’s van apps op je smartphone naar je tv. Het is hierbij natuurlijk wel belangrijk dat je op hetzelfde wifi-netwerk zit als de Chromecast.

Voor Android-telefoons is het via Google Home ook mogelijk om je telefoonscherm te dupliceren, of spiegelen, naar je tv. Helaas is dit voor iPhone niet mogelijk. Gelukkig is er wel een andere manier om toch het scherm van je iPhone te spiegelen. Je hebt hier namelijke een externe app voor nodig. Het werkt als volgt:

  1. Download en open de app TV Mirror for Chromecast;

  2. Als je Chromecast al is ingesteld en je iPhone op dezelfde wifi is aangesloten, herkent de app je Chromecast gelijk. Zo niet, dan kan je deze eerst instellen via de Home-app;

  3. Tik op de naam van je Chromecast waarnaar je je scherm wil casten, bijvoorbeeld ‘Woonkamer’;

  4. Na het kijken van een advertentie tik je op ‘Cast screen’ en vervolgens op ‘Start uitzending’.

Je scherm is nu te zien op je televisiescherm. Wil je stoppen met casten? Tik dan in de app op ‘Stop uitzending’, of tik linksboven op je klok en daarna op ‘Stop’. Er zijn meerdere soortgelijke apps die het scherm van je iPad of iPhone kunnen spiegelen. Ondanks dat de meeste gratis zijn te downloaden, zijn ze niet gratis te gebruiken. TV Mirror is gratis, maar laat je daarom dus wel een advertentie zien voordat je je scherm kan spiegelen. Apps als Chromecast TV Streamer of Screen Mirror for Chromecast laten geen advertenties zien, maar hier heb je wel een betaald abonnement voor nodig.

TV Mirror for Chromecast

Kraus und Karnath GbR 2Kit Consulting

Gratis via App Store

Meer handige Chromecast-tips

Wil je meer praktische tips lezen over de Chromecast? Op iPhoned publiceren we regelmatig tips & tricks over het handige apparaatje. We leggen bijvoorbeeld uit hoe de Chromecast werkt in combinatie met de iPhone en iPad of hoe je Spotify vanaf je Mac naar een Chromecast kunt streamen. Bovendien zetten we de functies van de nieuwste Chromecast met afstandsbediening op een rij.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen