iOS 14-tip: zo kun je selfies spiegelen

Dilara Isik
29 september 2020, 14:57
2 min leestijd
iOS 14-tip: zo kun je selfies spiegelen

iOS 14 brengt niet alleen vernieuwingen naar je thuisscherm, maar ook de camera krijgt een flinke update. Zo is het vanaf de nieuwste iOS-update mogelijk om selfies te spiegelen. Zo werkt het.

Lees verder na de advertentie.

Tip: zo kun je selfies spiegelen in iOS 14

Het lijkt misschien een kleinere verandering, maar de frontcamera van je iPhone wordt toch vaker gebruikt dan je denkt. Voorheen zag je jezelf altijd gespiegeld wanneer je een foto van jezelf nam. Toch werden selfies vervolgens ontspiegeld opgeslagen in je fotobibliotheek.

In iOS 14 gaat Apple eindelijk overstag en is het mogelijk om de gespiegelde versie van selfies automatisch op te slaan. Wanneer je je frontcamera altijd gespiegeld wil laten, moet je dat eerst instellen. Dat werkt als volgt:

  1. Open de Instellingen-app en scroll naar beneden;

  2. Tik op ‘Camera’;

  3. Zet de schakelaar aan achter ‘Spiegel camera aan voorzijde’.

Zodra de functie is ingeschakeld, worden al je foto’s die met de frontcamera worden gemaakt, gespiegeld opgeslagen. Omdat men toch gewend is aan hun spiegelbeeld, zijn er veel iPhone-gebruikers die toch liever de gespiegelde versie van een selfie bewaren.

Het was natuurlijk mogelijk om foto’s achteraf weer te spiegelen, maar dat is natuurlijk wel een omweg. Lange tijd werden er dan ook speciaal apps aan gewijd om direct gespiegelde selfies op te slaan. Nu is dat niet meer nodig.

De feature is helaas niet op alle toestellen beschikbaar. Het is niet duidelijk waarom de functie op oudere modellen niet werkt. De feature is beschikbaar op de volgende iPhones:

Meer over iOS 14

Benieuwd op welke vlakken de iOS-update je camera nog meer verbetert? We hebben de 6 nieuwe camera-functies van iOS 14 voor je op een rij gezet. Verder zorgt iOS 14 voor vele mogelijkheden om je homescreen een persoonlijke draai te geven, en kun je eindelijk je standaard browser en mail-app instellen. Meer weten? Op onze iOS 14-overzichtspagina lees je alles over de nieuwe update.

Wij hebben de update inmiddels ook uitgebreid getest. Lees hier onze iOS 14 review. Liever kijken? In de video hieronder bespreken we wat we van de nieuwe functies vinden.

iOS 14 review: de 7 grootste voor- en nadelen na maanden testen!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu