De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 14: Zo stel je Google Chrome in als standaardbrowser op je iPhone

Lars Paijmans
11 september 2020, 20:13
1 min leestijd
iOS 14: Zo stel je Google Chrome in als standaardbrowser op je iPhone

Vanaf iOS 14 is Safari niet meer de enige standaardbrowser op je iPhone. In deze tip laten we zien hoe je bijvoorbeeld Google Chrome als standaard-app kunt instellen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 14 tip: zo kies je zelf een standaardbrowser

iOS 14 zet een grote stap door andere ontwikkelaars meer vrijheid te geven. Vanaf deze versie kun je zelf kiezen welke browser geopend wordt als je op een url klikt, of bijvoorbeeld via Siri een website wil openen.

Tot aan iOS 14 toe werd dan altijd automatisch Apples browser Safari geopend. Handig als je deze browser toch al gebruikt, maar irritant als je ingelogd bent in Google Chrome en dit je favoriete browser is. Je past dit als volgt aan.

iPhone standaard browser

Zo pas je de iOS standaardbrowser aan

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Scroll naar beneden en tik op ‘Chrome’;
  3. Tik op ‘Standaard browserapp’;
  4. Kies nu de browser die je als standaard wil instellen.

Op deze manier kun je ook Safari weer als je standaard instellen. Iedere keer als je nu vanuit een andere app op een link klikt, zal Google Chrome geopend worden. Op deze manier kun je ook Google als standaard zoekmachine instellen, handig als je veel gebruikmaakt van de diensten van Google.

Met iOS 14 zet Apple duidelijk een aantal stappen om minder gesloten te zijn. Zo is de HomePod vanaf deze update ook gemakkelijker met Spotify te gebruiken. Het lijkt een reactie te zijn van Apple op verschillende rechtszaken en klachten van grote ontwikkelaars. Die vinden dat Apple teveel macht heeft en het onmogelijk is om eerlijk te concurreren, als het bedrijf alleen zijn eigen apps als standaard op de iPhone instelt.

iOS 14: Dit zijn de 7 belangrijkste functies
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu