Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Zo nemen je iCloud-foto’s op je iPhone of Mac nog minder ruimte in beslag

Florence Peeters
20 december 2018, 17:01
2 min leestijd
Zo nemen je iCloud-foto’s op je iPhone of Mac nog minder ruimte in beslag

Zoveel mogelijk foto’s op je iPhone of Mac bewaren doe je met iCloud. Op deze manier zorg je ervoor dat iCloud-foto’s nog minder ruimte innemen op je apparaten.

Lees verder na de advertentie.

Je iCloud-foto’s opslag optimaliseren

Je foto’s opslaan in iCloud zorgt er niet alleen voor dat er een back-up wordt gemaakt van al je vastgelegde momenten, maar ook dat de foto’s minder ruimte innemen op je iPhone, iPad of Mac.

De plaatjes nemen dan nog steeds wel ruimte in beslag, en met een simpele instelling kun je zelf bepalen hoeveel ruimte dat is. Het is namelijk mogelijk om iCloud-foto’s nog minder ruimte op je toestel te laten beslaan dan ze standaard doen. iPhoned laat zien hoe je dat doet.

Zo optimaliseer je je iCloud-foto’s op je iPhone of iPad

  1. Open Instellingen en ga naar ‘Foto’s’;
  2. Als je wil dat foto’s en video’s automatisch opgeslagen worden in iCloud, zorg dan dat het schuifje op groen staat achter ‘iCloud-foto’s’;
  3. Daaronder staan twee opties: ‘Optimaliseer iPhone-opslag’ en ‘Download en bewaar originelen’. Kies voor de eerste, waarna er een vinkje achter verschijnt.

Door deze instelling te kiezen, worden foto’s met volledige resolutie automatisch vervangen door kleinere, op apparaten afgestemde versies. De versies in volledige resolutie kun je op ieder moment terugvinden in iCloud, en bovendien vanuit de cloud in volledige resolutie downloaden.

Dit scheelt behoorlijk in je opslagruimte, maar je scherpe foto’s gaan er niet door verloren. Zo hoef je minder snel of zelfs nooit foto’s te verwijderen om ruimte vrij te maken. Hetzelfde is in te stellen op de Mac. Dit doe je als volgt.

iCloud-foto’s optimaliseren op de Mac

  1. Open de Foto’s-app en klik in de menubalk op ‘Voorkeuren’;
  2. Ga naar het tabblad ‘iCloud’;
  3. Als hier de optie ‘iCloud-foto’s’ is aangevinkt, kun je kiezen voor de volgende opties: ‘Download originelen naar deze Mac’ of ‘Optimaliseer Mac-opslag’. Kies voor de tweede optie.

Op de Mac werkt de optimalisatie hetzelfde, en worden de foto’s en video’s in volledige resolutie dus vervangen door kleinere bestanden.

Lees meer tips voor foto en video

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu