Zo voeg je een routebeschrijving toe aan de Google Maps-widget

18 april 2017, 14:11
2 min leestijd
Zo voeg je een routebeschrijving toe aan de Google Maps-widget

Reviewscore

8,5

De kaarten-app van Google is geüpdatet. Er is een routebeschrijving toegevoegd aan de widgets en locatiedelen kan nu via iMessage.

Lees verder na de advertentie.

Doe meer met de Google Maps widget

De nieuwe versie van Google Maps heeft de mogelijkheid om een routebeschrijving in de widget-sectie van iOS te tonen. Door op de widget te tikken, geef je direct aan waar je heen moet, waarna Google Maps een route presenteert. Die kun je in de app bekijken, maar ook in de widget, waar de rit stap voor stap wordt weergegeven. Via pijltjes blader je door de route.

Om de widget te gebruiken, hoef je de iPhone niet te ontgrendelen. Je schuift het beeld vanuit het vergrendelde scherm naar rechts om het widgetscherm op te roepen. Wel moet je hem eerst even instellen, dat gaat als volgt.

  1. Open het widgetscherm en tik onderaan op ‘Wijzig’;
  2. Ga naar ‘Meer widgets’ en tik op het groene plusje voor ‘Routebeschrijving’;
  3. Positioneer de widget naar de plek van je keuze en tik op ‘Gereed’ boven in beeld.
google maps widget

Locatiedelen via iMessage

Ook nieuw is locatiedelen in de Berichten-app. Daarvoor dien je Google Maps even in te schakelen via de iMessage App Store. Kies je vervolgens voor Maps, dan staat je locatie aangegeven met een blauwe stip op een kleine kaart. Deze locatie kun je met de ander delen. Door op het kaartje te tikken, opent Google Maps voor een beter overzicht.

Apple heeft overigens zelf al een ingebouwde optie om locatie te delen via de iMessage-app. Dat doe je door in een gesprek op de ‘i’ rechtsboven in beeld te tikken en vervolgens ‘Stuur mijn huidige locatie’ te kiezen.

Live locatiedelen

Recent kreeg Google Maps een nieuwe functie om jee locatie live te delen met iemand anders. Diegene kan dan voor een bepaalde tijd ‘meekijken’ waar je bent, via een kaartweergave. Googles live locatiedelen is bijvoorbeeld handig als je wilt afspreken of als je wilt weten of je partner al onderweg is naar huis.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu