Google Maps laat je live locatie delen met vrienden: zo werkt het
Lars Paymans
Google Maps

Google Maps

Gratis

Onze score

8,5

Dankzij Google Maps raken jij en je vrienden elkaar straks nooit meer kwijt. De Google Maps live locatie delen functie komt naar de iPhone-app. Wij laten zien hoe het werkt.

Google Maps live locatie delen toegevoegd aan iPhone-app

Google voegt ‘spoedig’ een nieuwe functie toe aan de iOS-app van Google Maps. Hiermee kun je live je locatie delen met vrienden en familieleden. Hierdoor wordt het heel gemakkelijk om de exacte locatie van contactpersonen in realtime te zien. Handig als je ergens afspreekt, maar ook als je wilt weten of je partner al onderweg naar huis is.

Google Maps live locatie delen

Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is het zijmenu openen, op ‘Deel locatie’ tikken en de contactpersonen aantikken die jouw locatie mogen zien. Deze contacten worden rechtstreeks uit je Google-account gehaald, al kun je er ook voor kiezen om een link te sturen naar mensen die je nog niet in je adresboek hebt staan. In de instellingen geef je aan hoe lang je locatie gedeeld wordt. Is de tijd verstreken, dan wordt de functie automatisch uitgeschakeld.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Daarnaast combineert Google ook de routeplanner met deze nieuwe functie. Zo kun je aan iemand precies laten zien hoe je ergens heen gaat, wat de aankomsttijd is en waar je op dat moment bent. In onderstaande video demonstreert Google de functie door te laten zien hoe vrienden iemand naar een surprise party lokken.

Geleidelijk uitgerold, wereldwijd

Om de nieuwe Google Maps realtime locatie uit te beelden, ziet de kaart er voortaan iets anders uit. Als iemand een locatie deelt, verschijnt er een klein icoontje op de kaart met daarin een foto van de betreffende persoon. Een klein icoontje boven het kompas herinnert je eraan dat je locatie gedeeld wordt.

Google zegt dat de functie wereldwijd geleidelijk wordt uitgerold. Hou het zijmenu van de app dus in de gaten als jij als eerste aan de slag wilt met het Google Maps locatie delen.

Google Maps

Google LLC

9,2 (121655 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.