Bedieningspaneel aanpassen op iPhone en iPad: zo doe je dat

Dankzij het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad kun je makkelijk een ander liedje opzetten, snel de calculator openen of de schermhelderheid wijzigen. Het is ook mogelijk om zelf snelkoppeling toe te voegen, of te verwijderen. Zo pas je het Bedieningspaneel aan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Bedieningspaneel aanpassen voor iOS en iPadOS

Het Bedieningspaneel van je iPhone of iPad staat vol met handige knoppen om snel veelgebruikte instellingen en functies te activeren. Wat veel mensen niet weten is dat je dit scherm naar eigen hand kunt zetten door nieuwe apps toe te voegen, en weinig gebruikte programma’s te verwijderen.

Bedieningspaneel aanpassen iOS screens

Het iOS– en iPadOS– bedieningspaneel aanpassen is heel makkelijk. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad en ga naar ‘Bedieningspaneel’. Tik op ‘Pas regelaars aan’, waarna je een overzicht van de huidige snelkoppelingen ziet. Tik op het rode rondje om deze apps weg te halen (en bevestig met ‘Verwijderen’). Houd de drie streepjes aan de rechterkant ingedrukt om de volgorde te wijzigen.

Onder het kopje ‘Meer regelaars’ vind je alle beschikbare snelkoppelingen. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen smaak en iPhone-gebruik, maar veelgebruikte Regelaars zijn de Energiebesparingsmodus, Schermopname en Niet storen tijdens autorijden. Wanneer je vaak met Apple Pay betaalt is het ook handig om de Wallet op je Bedieningspaneel te plaatsen.

Jammer genoeg is het niet mogelijk om alle Regelaars zelf aan te passen. Enkel de snelkoppelingen aan de onderkant van het Bedieningspaneel zijn te wijzigen. Wij raden aan om niet teveel Regelaars toe te voegen, want het scherm wordt dan al snel onoverzichtelijk.

Meer trucjes voor je Apple-apparaat

iOS en iPadOS zitten handig in elkaar, maar wat ons betreft zijn er enkele instellingen die iedere iPhone- of iPad-eigenaar zelf aan zou moeten passen. Zo maak je dankzij een raster in de camera-app veel betere foto’s en het is een fijne gedachte om noodcontacten achter de hand te hebben. Lees ons artikel over iPhone-instellingen regelen, of check onderstaande video:

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.