De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

WWDC 2023: deze producten gaat Apple dit jaar lanceren

Yannick Chalkiopoulos
30 maart 2023, 13:39
3 min leestijd
WWDC 2023: deze producten gaat Apple dit jaar lanceren

Apple heeft de data van de WWDC 2023 officieel aangekondigd. Welke producten gaat Apple dit jaar presenteren? Wij zetten ze voor je onder elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Apple kondigt WWDC 2023 aan

Apple heeft officieel WWDC 2023 aangekondigd. Dit is Apples eigen evenement, waarbij jaarlijks een reeks nieuwe producten worden aangekondigd. Tijdens dit jaarlijkse evenement presenteert Apple bovendien nieuwe software-updates voor bijna alle producten.

Lees ook: WWDC 2023: dit is wanneer Apple met iOS 17 komt

WWDC 2023 duurt wederom vijf dagen. Ontwikkelaars én studenten zijn dan (indien uitgenodigd) welkom bij het Apple Park in Cupertino, Californië. Maar welke producten gaat Apple dit jaar gaat lanceren tijdens WWDC 2023?

wwdc 2023

1. Apple Reality Pro wordt eindelijk gepresenteerd

De belangrijkste aankondiging dit jaar is de presentatie van de Apple Reality. We wachten al jaren op Apple’s eerste VR-bril en dit jaar wordt die naar verwachting eindelijk onthuld. Volgens geruchten wou het ontwikkelingsteam van de Apple Reality de lancering opnieuw uitstellen, maar heeft Tim Cook dit geweigerd. Hij staat er volgens deze geruchten op dat de bril in juni wordt gepresenteerd.

Apples eerste VR-bril wordt er geen voor het grote publiek. Apple Reality Pro krijgt namelijk een verkoopprijs van ongeveer 3000 dollar. Hiermee is de bril voornamelijk bedoeld voor bedrijven om te gebruiken voor het streamen van video-content en voor communicatie, zoals videobellen. Ondertussen werkt Apple wel al aan een goedkopere VR-bril, de Apple Reality One.

De lancering van de Apple Reality Pro wordt naar verwachting dé hardware-aankondiging van WWDC 2023. Lees hier wat we tot nu toe weten over Apples eerste VR-bril.

apple reality

2. iOS 17 wordt aangekondigd

Traditiegetrouw presenteert Apple ieder jaar de nieuwste versie van iOS op WWDC. Dat is dit jaar naar verwachting niet anders. Apple zal deze keer iOS 17 aankondigen. Eerder werd beweerd dat dit door de lancering van de Apple Reality geen grote iOS-update zou zijn. Nu blijkt dat er tóch een aantal toffe nieuwe functies naar je iPhone komen.

Welke functies dit zijn is nog niet helemaal duidelijk. De splitscreen-functie komt mogelijk naar je iPhone en het Dynamic Island krijgt waarschijnlijk een aantal nieuwe trucjes. Bovendien wordt CarPlay compleet vernieuwd, waar iOS 17 een belangrijke rol in gaat spelen. Daarnaast komen er nieuwe, alternatieve App Stores naar je iPhone. Lees hier alle geruchten over iOS 17.

ios 17 concept

3. Nieuwe MacBook Air komt eraan

Apple Reality is waarschijnlijk niet het enige product dat Apple onthult op WWDC 2023, want er komt ook een nieuwe MacBook Air aan. Vorig jaar onthulde Apple de MacBook Air 2022 met M2-chip eveneens op WWDC. Het is de verwachting dat Apple dit jaar de MacBook Air 2023 lanceert, met een nieuwe M3-chip.

Lees ook: M3-chip van Apple: dit zijn de belangrijkste vernieuwingen

De belangrijkste verandering is dat de M3-chip in een 3-nanometer versie verschijnt (de M1 en M2 waren nog gebaseerd op het 5-nanometer-formaat). De overstap naar dit nieuwe formaat heeft een groot voordeel, de nieuwe M3-chip van Apple is hierdoor namelijk een stuk energiezuiniger. Zo doe je nog langer met één acculading en wordt je laptop minder warm als je hem gebruikt. 

MacBook Air 2023 M3

Ook interessant: Apple werkt aan een grotere uitvoering van de MacBook Air. De nieuwe MacBook heeft een 15-inch scherm, waardoor je voor een MacBook met een groter scherm niet meteen naar een MacBook Pro hoeft over te stappen. De MacBook met het 15-inch scherm krijgt waarschijnlijk geen M3-chip, maar blijft bij de ‘oude’ M2-processor.

Meer software-updates bij WWDC 2023

Naast iOS 17 verschijnen bij WWDC 2023 waarschijnlijk ook updates voor je Mac, iPad, Apple TV en Apple Watch. Apple lanceert dan namelijk iPadOS 17, tvOS 17, watchOS 10 en macOS 14. Het is nog even afwachten of dit grote updates gaan zijn, omdat de aandacht van Apples ontwikkelaars de afgelopen maanden voornamelijk naar Apple Reality is gegaan.

Wil je niks missen in de aanloop naar de lancering van alle nieuwe producten tijdens WWDC 2023? Schrijf je dan in voor de dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief! Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Zo mis je nooit meer iets over de nieuwste ontwikkelingen rondom Apple!

Bron: 9to5mac
Bron afbeelding: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Air
Apple MacBook Air

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu