Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Apple Glass

Achter de schermen werkt Apple al jaren aan een mysterieuze, bril met allerlei slimme functies zoals augmented reality. De zogeheten Apple Glass is nog niet officieel aangekondigd, maar op deze pagina praten we je bij over Apples eerste slimme montuur.

Apple Glass in vogelvlucht:

  • Slimme bril van Apple
  • Schijnt op een normale bril te lijken
  • Allerlei slimme functies, waaronder augmented reality
  • Telefoontjes aannemen via je bril
  • Verwachte adviesprijs van 499 dollar plus kosten voor glazen
  • Zou rond 2023 uitkomen

Lees verder na de advertentie.

Apple Glass: de slimme bril van Apple

Het gonst al jaren van de geruchten over Apples eerste slimme bril. Het bleef echter vooral bij vage speculaties en geroezemoes, totdat Jon Prosser met informatie over het design, adviesprijs en functies naar buiten kwam. Deze Apple-insider houdt er vermoedelijk goede contacten binnen Apple op na, want hij doet steeds vaker juiste voorspellingen over onaangekondigde producten.

Zo menen we te weten dat het design van Apple Glas op een doorsnee bril gaat lijken. Het slimme apparaat bestaat dus vermoedelijk uit een montuur en twee glazen, die je op sterkte kunt bestellen. Door deze schermpjes zie je allerlei informatie binnenkomen. Prosser maakt niet duidelijk hoe het precies gaat werken, maar waarschijnlijk kun je onder meer mailtjes lezen en bijvoorbeeld een looproute zien zodra je de bril op zet.

Dat wil echter niet zeggen dat de Apple Glass een volledig zelfstandig apparaat is. Hij heeft namelijk een iPhone nodig voor het verwerken van data. Dit gerucht is behoorlijk geloofwaardig, want de eerste versie van de Apple Watch werkte ook op deze manier. De Apple Glass draait volgens geruchten wel op zijn eigen besturingssysteem: Starboard. Waarschijnlijk is dit niet de echte naam, maar een voorlopige codenaam.

Lees ook: Apple Glass: de 8 belangrijkste geruchten over Apples AR-bril

Hulpje voor de iPad Pro

Verder heeft de Apple Glass waarschijnlijk een LiDAR-scanner aan de zijkant. Zo’n sensor kan dieptes registreren en is daarmee ideaal voor augmented reality-toepassingen (ar). De iPad Pro 2020, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max hebben eenzelfde LiDAR-scanner. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het opmeten van afmetingen in je kamer.

Steeds meer apps springen in op de mogelijkheden van zo’n dieptesensor, zoals IKEA. De app van de meubelgigant kan bijvoorbeeld meubels in je woonkamer projecteren. Zo kun je in een oogopslag zien of de bank die jij op het oog hebt ook daadwerkelijk gaat passen, zonder dat je zelf aan de slag hoeft met een meetlint.

apple glass uitgelicht

Verder schijn je de Apple Glass met veegbewegingen te kunnen bedienen. Hoe dit precies werkt is niet duidelijk, maar bij concurrerende headsets kun je bijvoorbeeld een e-mail tijdelijk negeren door een wegwerpgebaar met je handen te maken. Mogelijk gaat dit op dezelfde manier werken bij de Apple Glass.

Apple Glass prijs en releasedatum

Naar verluidt krijgt de Apple Glass een adviesprijs van 499 dollar. Daarbij moeten de glazen nog op sterkte worden gemaakt. Het is nog niet duidelijk hoeveel dat kost. De Apple Glass wordt volgens geruchten eind 2022 of begin 2023 aangekondigd. Dit valt dus vermoedelijk samen met de release van de iPhone 13 of iPhone 14. Lange tijd werd geclaimd dat de Apple Glass gelijktijdig met de iPhone 12 zou uitkomen, maar die voorspelling bleek te optimistisch.

Apple Glass specs

Beeld

Maximale resolutie 1920 x 1080 pixels

Audio

Spraakcommando's
Ja

Verbindingen

Bluetooth Bluetooth 4.0

Features

Uitbreidbaar geheugen Geen

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple Glass

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu