watchOS 6: Deze 5 nieuwe wijzerplaten komen naar de Apple Watch

Lars Paijmans
5 juni 2019, 13:06
2 min leestijd
watchOS 6: Deze 5 nieuwe wijzerplaten komen naar de Apple Watch

Met watchOS 6 kunnen Apple Watch-gebruikers uitkijken naar een mooie update dit najaar. Wat het design betreft zijn het vooral de nieuwe wijzerplaten die hoge ogen gooien. Dit zijn alle watchOS 6-wijzerplaten op een rij.

De 5 nieuwe watchOS 6-wijzerplaten in beeld

Ieder jaar introduceert Apple met zijn updates nieuwe wallpapers voor de iPhone, iPad en Mac. Maar de watchfaces van watchOS zijn minstens zo interessant. De zesde editie van de Apple Watch-software introduceert vijf verschillende nieuwe wijzerplaten, die je stuk voor stuk verder kunt aanpassen.

Nu de eerste bèta beschikbaar is zijn de eerste screenshots van deze watchOS 6-wijzerplaten online opgedoken (via 9to5Mac). We nemen ze hieronder allemaal met je door.

watchOS 6

1. Modular Compact

De modulaire wijzerplaat die we van watchOS 5 kennen, krijgt een upgrade in de vorm van Modular Compact. Deze watchface heeft een grote klok in de rechter bovenhoek en plaats voor twee kleine en een grote complicatie. Zo kun je onderaan bijvoorbeeld de nieuwe decibelmeter van watchOS 6 wegzetten, om te zien hoe hard het geluid in je omgeving is.

watchOS 6 wijzerplaten

2. Solar Dial

Apple brengt een zonnewijzer naar de Apple Watch met deze wijzerplaat. De buitenste ring wordt gevuld door deze wijzer, terwijl aan de binnenkant een kleine ronde klok te vinden is. Het design past zich aan op de tijd van de dag, zodat hij bij zonsopkomst wat blauwer oogt dan tijdens het begin van de avond.

watchOS 6 wijzerplaten

3. Numerals

De klassieke numerieke wijzerplaat wordt verder uitgebreid met een viertal nieuwe designs. Zo kun je voor Romeinse cijfers kiezen, grote ronde cijfers, Western Arabic, Eastern Arabic en Devanagri. Ook hierbij heb je de keuze uit verschillende kleuren. Het nadeel van deze wijzerplaat is dat er geen complicaties worden ondersteund.

watchOS 6 wijzerplaten

4. Gradient

De Gradient-wijzerplaat kreeg tijdens de keynote de nodige aandacht. Niet zo gek ook, want ondanks het simpele design heeft Apple er een mooi visueel trucje ingebouwd. De streep die de wijzerplaat in tweeën deelt, draait namelijk mee met de grote wijzer.

Zo zie je sneller hoe laat het is en ziet je Watch er iedere keer net weer even anders uit. Er is een schermvullende versie en ronde variant waar complicaties rondom gezet kunnen worden.

watchOS 6

5. California

De meest klassieke van alle nieuwe watchOS 6-wijzerplaten. Naast de California-Face zijn er ook een viertal andere ontwerpen verstopt achter dit ontwerp. Zo heb je de keuze uit Hindi en Arabische cijfers als je de watchface bewerkt.

Wanneer verschijnt watchOS 6?

Apple onthulde watchOS 6 afgelopen maandag tijdens WWDC 2019. De eerste bèta voor ontwikkelaars is inmiddels beschikbaar. In de loop van juli zal ook de publieke bèta verschijnen, die iedereen kan gaan testen. De definitieve release vindt plaats in het najaar, waarschijnlijk in september.

Lees alles over de nieuwe functies van watchOS 6 en ondersteunende apparaten

Bron: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 4

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu