Download hier de officiële wallpapers van iOS 13 en macOS Catalina

Wouter Nijsen
4 juni 2019, 12:34
2 min leestijd

De release van iOS 13 en macOS Mojave laat nog een aantal maanden op zich wachten, maar met deze wallpapers krijg je alvast een vleugje van de updates op je iPhone of Mac. Download de achtergronden hier.

Lees verder na de advertentie.

Download de iOS 13 wallpapers

Bij elke nieuwe iOS- en macOS-versie gaan mensen op zoek naar de officiële wallpapers. De achtergronden van iOS 13 zijn opgedoken en geven je apparaat een nieuw tintje. Er zijn in totaal acht nieuwe achtergronden, waarbij het eigenlijk gaat om een lichte en donkere variant van vier plaatjes. De wallpapers sluiten aan op de Dark Mode van iOS 13; heb je de donkere modus ingeschakeld, dan wordt de achtergrond ook donker.

Op deze pagina van 9toMac kun je alle iOS 13-wallpapers downloaden, zodat je je iPhone of iPad alvast een nieuwe look geeft. Tik op de afbeeldingen om de grote versie te openen, sla ze op en stel ze vervolgens als achtergrond in zoals je dat bij iedere andere foto doet.

Tof is dat iOS 13 ook een optie introduceert om andere achtergronden donkerder te maken als je de donkere modus hebt ingeschakeld. Je kunt dan iedere wallpaper kiezen uit je Filmrol, waarna ze automatisch iets duisterder worden.

Achtegrond van macOS Catalina

Ook macOS 10.15 (Catalina) komt met een nieuwe wallpaper. Via onderstaande link kun je de afbeelding downloaden en alvast gebruiken op je Mac(Book). De achtergrond heeft een resolutie van 5000 bij 3124 pixels en is dus scherp genoeg voor vrijwel alle Macs. Waarschijnlijk worden in de komende maanden meer standaard wallpapers aan Catalina toegevoegd, maar deze zijn nog niet online verschenen.

Download de macOS Catalina-wallpaper via deze link

Download de macOS Catalina-wallpaper via deze link

Release in september

iOS 13 en macOS Catalina worden later dit jaar uitgebracht, al zijn voor ontwikkelaars al testversies beschikbaar. Apple komt later met een publieke bèta, waarna de release waarschijnlijk in september plaatsvindt. Doorgaans gebeurt dit rond de tijd dat de nieuwe iPhones worden onthuld. iOS 13 werkt op de iPhone 6S en nieuwer, macOS Catalina komt uit voor bijna alle Macs die ook op Mojave draaien.

→ Alle Apple-aankondigingen gemist? In de WWDC 2019 round-up praten we je helemaal bij!

Bronnen: 9to5Mac, Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen